Vlákno názorů k dotazu Pro mzdové účetní - moc prosím? od Jiřka - Re: Pro mzdové účetní - moc prosím? ad 1)...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 10. 2007 19:04

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Pro mzdové účetní - moc prosím?
    ad 1) Každý zaměstnanec může podepsat prohlášení a nezáleží na tom, zda má pracovní poměr nebo některou z dohod. Podmínka je, že to prohlášení má v tomtéž období (měsíci) podepsané pouze u jednoho zaměstnavatele. Vyjímkou je, pokud nastupuje v témže měsíci k dalšímu zaměstnavateli (nemá oba souběžně, ale po sobě). V takovém případě může mít podepsané u obou, oba zdaní dle tabulek (tj. dle dańových pásem) a slevu z daně uplatní pouze jeden z nich (zpravidla ten první). Napíšete rok 2007 a on podepíše s datem nástupu, ale zdanění závisí na tom, co jsem již psala.
    Ad 2) Ano.
    ad3) Ano. Např. v září si vydělal 10000 Kč hrubého, podepsal prohlášení, dań tedy byla 1200, po uplatnění slev (na poplatníka 600 a studenta 200) byla výsledná daň 400 Kč. pokud nebyla uplatněna sleva na studenta, byla výsledná daň 600 Kč. Pokud již pak neměl jiného zaměstnavatele, podepíše v prohlášení žádost o zúčtování a Vy uplatníte celoroční slevu na poplatníka (7200 Kč), případně celoroční slevu studentskou, pokud byl celých 12 měsíců studentem (tj 2400 Kč). Od roční daně odečtete slevy a daň, kterou jste mu srazili v průběhu roku, mu bude vrácena (nebo část daně, to záleží na celkovém příjmu). V uvedeném případě mu vrátíte 400 kč (nebo těch 600 Kč).
    4) Já bych mu to dala podepsat znova.

• 26. 10. 2007 21:03

Zuzana (neregistrovaný)

Paní nebo slečno Jiřko mám k Vám dotaz vy jste z Prahy?

• 28. 10. 2007 17:49

Jiřka (neregistrovaný)

Ne, pracuji v Brně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).