Vlákno názorů k dotazu Pronájem aut spřízněné osobě od Jaromír - Re: Pronájem aut spřízněné osobě V tomto případě budete...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 10. 2007 19:55

Jaromír (neregistrovaný)

Re: Pronájem aut spřízněné osobě
    V tomto případě budete muset použít institut ceny obvyklé, což ve vašem případě je cena, za jakou by si ta druhá firma mohla půjčit stejná vozidla od třetí osoby, tedy nějaké autopůjčovny či firmy poskytující operativní lesing. Doporučuji si stáhnout nabídky takových firem z netu a z nci udělat kalkulaci nájemného pro vaše firmy.

• 28. 10. 2007 20:05

Veronika (neregistrovaný)

*** díky moc za radu, nájemné tedy stanovím podle cen v půjčovně nebo oper. leasingu, prosím co říkáte na způsob úhrady PHM? Můžu to dělat, tak jak jsem napsala? Kdybych měla hlídat, kdo kde nakoupil benzín a na jakou firmu, asi by měl odvezli brzy do blázince ..... -(

• 28. 10. 2007 20:26

Jaromír (neregistrovaný)

Nevím, jestli těch 7 Kč/km máte skutečně spočítáno, nebo jste to střelila od oka, každopádně pokud máte skutečně podle průměrné spotřeby z TP a cen PHM stanovenu tu spotřebu (cenu za jeden kilometr) stanovenu přesně, tak v tom problém nevidím. Každopádně jízdy pro fakturaci budete vykazovat v knize jízd vedené nájemcem, jestli jsem to dobře pochopil, pokud s vozidlem pojede pronajímatel, o tuto jízdu zapsanou v knize jízd bude nižší nájemné ? No, je to hodně zjednodušená evidence, ale má to logiku a já bych si to troufl u FÚ obhájit :-))

• 29. 10. 2007 13:42

Nika (neregistrovaný)

*** díkkky, zachránil jste mě -), v 7Kč je 3,80 za amortizaci a zbytek je náhrada PHM dle průměru x průměrná cena PHM k 1.1.07, ať to nemusím pořád přepočítávat.
    Nájemce převezme auto i s knihou jízd pronajímatele, v které bude pokračovat, tj. pojede-li pronajímatel - do účelu se dá kromě např. nákup zboží označení první firmy, o toto se nesníží paušální nájem, ale pouze nebude počítána náhrada na km.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).