Vlákno názorů k dotazu Aktivní zušlechťovací styk od Marek - Re: Aktivní zušlechťovací styk Dobrý den,z hlediska celních předpisů...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 11. 2007 13:08

Marek (neregistrovaný)

Re: Aktivní zušlechťovací styk
    Dobrý den,
    z hlediska celních předpisů Vám to přesně popíše někdo jiný, z hlediska DPH je taková služby osvobozena dle § 67 ZDPH za podmínky, že upravená věc se přemístí do třetí země. Podle mého názoru vyfakturujete cenu služby, osvobodíte dle § 67 a uvedete v DAP v ř. 440, vyvezení z ČR provedete na základě celní faktury. S těmi celními věcmi se obraťte na nějakého celního deklaranta, určitě Vám poradí.

• 2. 11. 2007 13:27

Dana K. (neregistrovaný)

Děkuji.
    Celní deklaraci už řeším s dopravcem který bude zajišťovat dopravu tam i zpět vč celního odbavení. Trochu se toho lekli, takže čekám až se poradí a ozvou se mi zpátky. :-)
    Tak jak to popisujete se mi to zdá logické a hned jasnější. To by mi vyřešilo ten problém s provedenými pracemi. Jen ještě, co s tou fakturou, nebo vlastně spíš JSD při dovozu. Z toho jsme povini přiznat daň? Je to vlastně pro nás daňový doklad a podle znění §23 1 a) bych řekla, že ano, ale třeba se pletu. A je u toho současně nárok na odpočet? A co pak s tím JSD při následném vývozu zpět? To dám zase na stejné řádky s mínusem? Nebo to mám šoupnout na řádek 430, jako ostatní vývozy (to se mi ale moc nezdá)?

• 2. 11. 2007 15:27

Marek (neregistrovaný)

Přiznám se, že jsem také v úzkých, každopádně ve vašem případě by měl být zvolen režim pro dovoz - aktivní zušlechťovací styk v podmíněném systému (tou podmínkou je právě následné vrácení do 3.země, pak takový dovoz není předmětem daně dle §23/1/a jak uvádíte a následné vrácení nebude vývozem dle §66. Víc Vám asi nepomohu. Příjemný víkend :-)

• 2. 11. 2007 15:58

Dana K. (neregistrovaný)

Budu ještě pátrat dál, vím, že to není klasický dovoz a vývoz, jen by bylo fajn, kdyby bylo někde popsáno, jak přesně postupovat v podobných případech. Určitě by to spoutě lidí usnadnilo práci. Ještě počkám s čím přijdou deklaranti z té dopravky.
    Přesto Vám děkuji za Váš čas a pomoc.
    Příjemný víkend i vám. :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).