Re: nepl.volno -RP a občasný přivýdělek
Ještě jsem zapomněla, každý měsíc od letošního roku v září má vždy napsanou novou žádost o čerpání nepl. volna na dny,které opravdu neplaceně čerpá,to je zkonzultované i na Inspekt. práce, vše Ok. Žádný zákon nyní nezakazuje si při DMD vydělávat a není určená hranice, já potřebuji hlavně znát názor OSSZ dalších míst.
Re: nepl.volno -RP a občasný přivýdělek
Já vidím problém v tom, jak psala a. Pokud nemáte uzavřen na tuto práci další prac. vztah, tak podle mého názoru by vlastně měla zaměstnankyně ukončeno neplacené volno (DMM) do 4 let věku dítěte, vrátila se vlastně do prac. poměru na původní místo, kde začala znovu dělat svou pracovní náplň v omezené rozsahu využíváním neplaceného volna. Jinak by totiž šlo o přerušované čerpání neplaceného volna do 4 let věku dítěte (DDM), což tedy nevím, zda je vůbec možné. Vydělat si při NV do 4 let věku může jak jste uvedla neomezeně, ale na jinou práci v dalším prac. vztahu. Problém by u vás vznikl totiž při nemoci, měla by vůbec nárok na nemocenské, když by měla být na NV do 4 let dítěte? V jiném vztahu by problém nebyl. To, že nechce sociálka uvádět NV do omluvené absence, může znamenat, že by sociálka právě nechtěla nemocenskou vyplácet, anebo by byla velmi nízká, vlivem neuvádění NV do omluvené absence, protože by se denní vyměřovací základ pro nemocenské zjišťoval podílem mezd nejen odpracovanými dny, ale i dny vč. NV. Neznáte názor OSSZ na možnost proplácení nemocenské a možný výpočet nemocenské?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.