Re: Neoml. absence a nový prac. poměr
Po novele ZP se bude od 1.1.08 do ZL uvádět podle novel. § 313 písm. d) důvod ukončení PP porušení povinností vyplývajících z právních předpisů.... jinak viz výše, nebezpečí hrozí, záleží jakou pozici ve firmě zastáváte, jaká škoda by mohl azaměstnavateli nechozením do práce vzniknout, jestli by mu to stálo za to Vás tahat po soudech atd.
Díky za zprávy. Jsem absolvent školy. Toto je moje první zaměstnání, prostě hledám něco lepšího a blíž bydliště. Předpoklládám, že bych svým odchodem žádnou škodu nezpůsobil. Jenom by mě prostě nechtěl zaměstnavatel asi pustit na dohodu (protože nemá lidi ).
Pokud na Vás nebude vymáhat žádnou škodu, buďte rád. Ale povede Vás na neomluvené absenci dokud se nerozhodne Vám prac. poměr skončit pro hrubé porušení. Za každý den áčka je povinen odvést 13,5% z minimální mzdy a tyto peníze bude na Vás vymáhat (pokud budete mít ještě nějakou výplatu, tak Vám to srazí, pokud ne, musíte mu to uhradit do pokladny).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.