Re: Oprava daň. přiznání
Opravné daňové přiznání se podává v případě, že opravujete řádné přiznání, ale do termínu odevzdíní tedy do 31.3. 20XY, což není váš případ. Pokud chcete něco urovnávat, pak se podává dodatečné daňové přiznání, kde jsou uvedeny pouze chybné položky, tak, aby se to spočítalo dle skutečného stavu.
Otázka je, zda to má cenu. To totiž záleží na tom, jak to pojme kontrolní orgán. Ze zkušenosti vím, že dost záleží na lidském přístupu. Já osobně bych to nechala být a kontrole dala dobré chlebíčky, kafe, úsměv a ochotu spolupracovat....Pokud to chcete mít perfektně, pak chyby opravte.
Děkuji Za Váš názor! V mém případě půjde opravdu o drobné opravy. Přesto bych ráda věděla, jak postupovat vzhledem k OSSZ a VZP, když dodatečným přiznáním změním příjmy a výdaje, změní se mírně i platby pojistného. A co v případě, že jsem čerpala v roce 2007 nemocenskou, která se vypočítávala z předchozích (nepřesných) přehledů. Je nutné se k tomu vracet a dorovnávat do správné částky?
Na VZP a OSSZ by se měl pokud se změní daně, dát opravný přehled také. Pokud bude vyplacená nemocenská vyšší, budou chtít pravděpodobně vrátit přeplatek, ale v nemocenské se neorientuji, tak vám zde nemůžu poradit. Kdyby se to týkalo mě, zeptala bych se přímo na O.SSZ
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.