Re: krácená ŘD
Mně vychází počet neodpracovaných dnů: 14(květen)+21 (červen)+65(3.Q)+66(4,Q)=166 dnů celkem, za předpokladu, že jste do 12.5.2007 už žádnou nemoc,Oš. nebo nepl.volno neměla a máte běžnou pravidelnou prac.dobu. Tedy krácení 4/12 tj.6, 5 dnů při nároku 20 dnů D ročně. Takže nárok by za r.2007 by činil 13,5dnů.
Nechte si od MÚ vysvětlit, jak nárok spočítala.
Jinak jsem nerozuměl Vaší poznámce /mim. je 10?/
Děkuji za odpověď a pozn.- ZP § 232 odst 3 - Při krácení dovolené podle odstavců 1 a 2 musí být zaměstnanci, jehož pracovní poměr k témuž zaměstnavateli trval po celý kalendářní rok, poskytnuta dovolená alespoň v délce 2 týdnů. Pochopila jsem to tak, že mi musí zůstat nejméně 10 dnů a né podle MÚ 9. Nevím zda je to správně.
Ano je to tak, jak uvádíte Vy, tj. nejméně 10 dnů.
Při krácení dovolené pro omluvené překážky v práci (s výjimkou vazby a výkonu trestu odnětí svobody) a pro neomluvené absence musí být zaměstnanci, jehož pracovní poměr k témuž zaměstnavateli trval po celý kalendářní rok, poskytnuta dovolená alespoň v délce 2 týdnů.
Opravuji jen Vámi citovaný §, jde správně o § 223 odst.3.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.