Re: zálohová faktura
V daňových výdajích budete mít 67227,00 + 7014,00. Nedaňový výdaj (DPH) = 12773,00 + 1333,00.
Chyba zřejmě nastala při zaevidování zálohové FA. Vy jste zapsala FA na částku 88347,00, ale zálohová FA se neeviduje v závazcích. Následně, při úhradě, se vám platba zapsala jako úhrada DPH ve výši 14106,00 Kč a zbytek do 80000,00 ve výši 65894,00 jako daňový výdaj. Pokud by jste opravila zálohovou FA v evidenci na celkem 80000,00 (dle obdrženého DD) a samostatně zaevidovala vyúčtovací FA na 8347,00, pak by zřejmě k problému nedošlo.
Opravu můžete provést nyní i mimo evidenci PFA, pouze v DE.
Re: zálohová faktura
děkuji moc
Já používám Money S3 a tam jse speciální záložka pro zálohové faktury a dle jejich návodu mám právě zapsat celou částku i s rozpisem dph, že se mit to právě dobře zaeviduje. Když je to v rámci jednoho roku, tak s tím vůbec nemám problém a vše sedí, ale tato situace s částečnou platbou mám poprvé a úplně mi to rozhodilo počítač a hlavně mně, že nevím co je vlastně správně.
V tom roce 2007 to holt v pc ručně přeúčtuji, poupavuji, že to budu mít dobře.
Někdy ty software jsou hodně na ....
ještě jednou díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.