Vlákno názorů k dotazu Dovolena nepravem? od Zuzana - Re: Dovolena nepravem? Záleží na tom, co máte na...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 1. 2008 13:49

Zuzana (neregistrovaný)

Re: Dovolena nepravem?
    Záleží na tom, co máte na pracovní smlouvě uvedeno jako datum nástupu do zaměstnání - pokud 3.1., jsou v "právu" oni a tudíž Vám mohou ponížit nárok na dovolenou, nebo Vám dát neplacené volno. Pokud máte nástup 4.1., nění co řešit. Pokud nemáte pracovní smlouvu vůbec, není se o čem dohadovat!

• 15. 1. 2008 18:08

J (neregistrovaný)

>>Mam dva sefy, vlastniky firmy,pro kterou delam.Nebyli
    >>schopni se domluvit,ktereho ledna mam nastoupit do
    >>prace a tak mi pred Vanoci nerekli vubec nic. Kdyz
    >>jsem
    >>neprisla hned 3.1. (protoze zbytek firmy zacinal
    >>4.1,kdy jsem rovnez prisla i ja),chteji mi tento den,
    >>3.1
    >>zapocist do dovolene.To samozrejme kvuli jejich
    >>neschopnosti komunikovat nechci tolerovat. Mam sanci
    >>si to
    >>obhajit?Co jim rict?
    >>
    >>Lucka

Jestli jste měla na 3.1. nařízenou dovolenou t.j. existuje např.podepsaná dovolenka na tento den, čerpala jste dovolenou správně. Jestli ale dovolená nebyla zaměstnavatelem nařízena, měla jste jít do práce. Když jste v práci nebyla co by jste za tento den chtěla vykázat když ne dovolenou?
    >
    >Záleží na tom, co máte na pracovní smlouvě uvedeno
    >jako datum nástupu do zaměstnání - pokud 3.1., jsou v
    >"právu" oni a tudíž Vám mohou ponížit nárok na dovolenou,
    >nebo Vám dát neplacené volno. Pokud máte nástup 4.1.,
    >nění co řešit. Pokud nemáte pracovní smlouvu vůbec,
    >není se o čem dohadovat!

• 17. 1. 2008 9:43

Lucie (neregistrovaný)

Já nemám ve smluvě uvedený datum,kdy jít po Vánocích do práce. (ve firmě dělám od léta)Nařízenou dovolenou taky ne.Právě proto že komunikace mezi nima vázne,ze zkušeností není možné se jich na nic ptát- pokaždé mi každý z nich řekne něco jiného.Proto jsem se domluvili,že mi řeknou vždy po jejich vzájemné domluvě(samozřejmě)- ale nestalo se tak.A já tedy očekávám,že jenom díky jejich hádkám mi to nestrhnou,když jeden tvrdil že mám nastoupit 4.1. a druhý 7.1. - za dveřmi kanclu,ne oficiálně. Nemám z čeho čerpat argumenty,něčí práva, datumy...

• 17. 1. 2008 10:13

baba (neregistrovaný)

No ale když jsste přišla 4.1. tak jste vlastně souhlasila s tou dovolenou, tak nevím, o co vám jde. Jinak jste měla přijít 3.1. do práce, potom by vám ji nikdo nemohl strhnout.

• 17. 1. 2008 12:23

Jiřka (neregistrovaný)

I kdyby Vám oba řekli, že máte přijít do práce až 4. a Vy byste s tím souhlasila, tak byste přece také měla 3.1. vykázaný jako dovolenou. Nebo třeba jako neplacené volno, ale něčím ho omluvený mít musíte. Ostatní zaměstnanci mají toho 3.1. co? A 2.1. byl přece taky pracovní den - to máte co?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).