Re: DPČ a okamžitá výpověď
Viz Zákoník práce § 76 odst. 6. Pokud není sjednán způsob zrušení, pak lze vypovědět s 15ti denní výpovědní lhůtou. Okamžité zrušení může být sjednáno jen pro případy, kdy lze zrušit prac. poměr okamžitě u pracovních poměrů. Já to chápu tak, že pokud jste v dohodě nesjednali, že hrubé porušení prac. povinností je důvod k okamžitému zrušení, tak zrušit okamžitě nemůžete. Můžete ale dohodu vypovědět a 15ti denní lhůta začíná běžet hned od následujícího dne. U DOPČ pochopitelně nenáleží odstupné nikdy.
Já ten § chápu, jak jsem napsala. Každopádně jí dejte hned výpověď - písemně a nechejte si od ní převzetí podepsat. Pokud nebude chtít převzít, mějte s sebou svědky a učiňte o tom zápis - pak poběží 15ti denní výpovědní lhůta. A pokud ten § vysvětlí někdo jiný tak, že také i u dohody lze zrušit okamžitě, tak to můžete udělat.
Okamžité ukončení by opravdu muselo být ve smlouvě sjednáno.Vy pravděpodobně nemáte ve smlouvě o tomto nic ujednáno, tak že musíte postupovat tak, jak píše Jiřka.Konec nejdříve za 15 dní. Co se týká výpisu z rejstříku trestů, nevím jestli by jste s tímto důvodem uspěla.Uklizečka ho snad nemusí mít, tedy pokud nejste třeba bezp. služba a pod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.