Vlákno názorů k dotazu Studium v zahraničí-zvýhodnění na dítě od xy5 - Re: Studium v zahraničí-zvýhodnění na dí tak s tímto...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 3. 2008 6:54

xy5 (neregistrovaný)

Re: Studium v zahraničí-zvýhodnění na dí
    tak s tímto jsem se ještě nesetkala, je to ale zajímavé poznání - pokud by tedy mělo stačit potvrzení vyjeté z internetu (to si ho přece může i zfalšovat?)
    tedy nechci se nikoho dotknout, ale známe české lidi - a fantazii se meze nekladou...
    já jsem se setkala s tím, že na zahraniční školu byl dotyčný vyslán z české VŠ (a pak jsem měla potvrzení z české Vš)
    asi bych se nejprve zeptala na kontaktním místě, jak dokládají tito občané potvrzení zahraniční školy pro přídavky na děti a pak bych zabrousila na internetu po stránkách a vznesla dotaz někde na stránkách pod školstvím (asi jsem Vám moc nepomohla, ale také bych byla velmi obezřetná - doplatit daň.zvýhodnění lze i v ročním zúčtování, zpětně už se sráží velmi těžko - při neoprávněném poskytnutí)

• 19. 3. 2008 7:25

Olina (neregistrovaný)

>>Dobrý den, už jste se setkali s tím, že by vám Z-ec
    >>dal jako doklad o studiu výpis z internetu? Rozhodnutí
    >>z
    >>MŠMT dal, ale doklad zahraniční škola nevystavuje
    >>(prý), v SRN potvrzení o studiu této škly si každý
    >>vyjede
    >>z internetu :-o
    >>Byla jsem zlá a nevzala mu to, ptá se mě, kde je to
    >>napsané, jak má vypadat potvrzení. Pravda je to, že
    >>nikde takto napsané není , alespoň jsem nenašla .....
    >>
    >>:)
    >>ZDP i pokyn D 300 - potvrzením vystaveném zahraniční
    >>školou na určité období ... , nikde se nehovoří o
    >>originálu, o razítku školy .... anebo je něco, co
    >>jsem
    >>opomněla ? děkuji
    >
    >tak s tímto jsem se ještě nesetkala, je to ale
    >zajímavé poznání - pokud by tedy mělo stačit potvrzení vyjeté
    >z internetu (to si ho přece může i zfalšovat?)
    >tedy nechci se nikoho dotknout, ale známe české lidi -
    >a fantazii se meze nekladou...
    >já jsem se setkala s tím, že na zahraniční školu byl
    >dotyčný vyslán z české VŠ (a pak jsem měla potvrzení z
    >české Vš)
    >asi bych se nejprve zeptala na kontaktním místě, jak
    >dokládají tito občané potvrzení zahraniční školy pro
    >přídavky na děti a pak bych zabrousila na internetu po
    >stránkách a vznesla dotaz někde na stránkách pod
    >školstvím (asi jsem Vám moc nepomohla, ale také bych byla
    >velmi obezřetná - doplatit daň.zvýhodnění lze i v
    >ročním zúčtování, zpětně už se sráží velmi těžko - při
    >neoprávněném poskytnutí)

• 19. 3. 2008 7:43

xy5 (neregistrovaný)

ještě mě napadlo - doklad z internetu je v němčině a ten Vy nejste povinna respektovat

• 19. 3. 2008 8:11

beta (neregistrovaný)

to byste se divila ! co čert nechce, jedná se o daňového poradce, s těmi je práce ošemetná, když mi předložil potvrzení v němčině, ptal se, kde je řečeno, že to musí být v češtině :-))
    já jsem to měla zjištěné už dříve, ale pro zajímavost - o úředním jazyce pojednává 337/1992, ale to není pro Z-ele závazný zákon, tím se řídí FÚ, je to složitější, píši jen ve zkratce.Pokud bych po něm požadovala úředně ověřený doklad potvrzení z němčiny, řekl mi, že to nemusí dávat k úřednímu překladu, že je to snad jasné a triviální. A abych to završila - MŠMT mu internetový výpis potvrzení neuznalo,dítě muselo (chudák dle jeho slov) podstoupit martýrium (co si o nás Němci pomyslí !) a doklad o potvrzení škola nakonec vystavila, takové klasické jako míváme my, to MŠMT vzalo a vydalo Rozhodnutí, ale v informačním listu od nich je dále zmínka, že Potvrzení o studiu musí být úředně ověřeno, jen pokud je v jiném než německém a anglickém jazyce :-))) tak si vyberte chacha A pokud vám teď vyvstane otázka, proč to všechno zjišťuji, když už potvrzení o studiu mám, odpovídám - potvrzení je vystavené jen do 28.2.08 a i přesto, že pro MŠMT musel poradce doložit toto potvrzení, Z-eli odmítá s tím, kde je to napsaný, jak má vypadat potvrzení a furt se motáme dokola ... je to radost spoupracovat s chytrými lidmi ... :-)))

• 19. 3. 2008 8:42

xy5 (neregistrovaný)

děkuji Vám za obsáhlé popsání problému - je to opravdu zajímavé a pro mě poučné - domluva s některými lidmi je nad lidský výkon (pokud chcete zachovat slušné a solidní jednání a ctít i zákony)
    no tak to je hezké, tak nakonec budeme mít i programy v počítačích jen angličtině, němčině (kdo by se s tím překládal do češtiny, že?), všechna potvrzení budou také vydávaná jen v angličtině nebo němčině a děti se snad ani češtinu učit ve škole nemusí (tedy mezi námi - čeština dostává opravdu na frak i v tisku -jsou i tam hrubky)
    pokud má dotyčný potvrzení jen do 28.2., tak bych trvala na absolvování nového martyria (zatím má potvrzený jen jeden semestr) a na další semestr musí mít nové potvrzení (a příští rok opět bude muset doložit nové potvrzení, pokud bude pokračovat ve studiu)
    hezký den Vám přeji

• 19. 3. 2008 8:48

beta (neregistrovaný)

jo, jsem protivná, já na tom trvám, jen jsem vážně začala zjišťovat, zda je "někde napsané" jak má vypadat Potvrzení o studiu a nezjistila jsem nic :-)) , proto jsem také napsala do BC. Jisté je jen to, že Potvrzení zákonem předepsané není a my trváme na originále a razítku třeba jen ze setrvačnosti :-) Vezmu si od něho internetový výpis a doběhnu na FÚ, schválně, co řeknou, ale jsem tak napůl přesvědčena, že to nevezmou.
    Krásný den :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).