Re: Dobropis do Německa
Já tomu říkám sleva, protože ty výrobky jsou přesně podle výkresu. Jenže oni si tam napsali levnější materiál a teď je z toho problém. A ta osoba co to všechno "spískala", to začala řešit jako reklamaci (což není) a pak od nich odešla. A oni teď přišli s tím, že když je to jako reklamace, tak to musí nějak (kvůli vedení) dořešit. Takže mi jim teď dobropisujeme 1/2 té fakturované částky a u příštích dodávek jim o to navýšíme cenu, takže dostaneme své peníze (jinak nám nemohou zaplatit - prý). Teď mi k tomu přišel reklamační protokol, je tam uvedeno, že ta částka je za "vícepráci při montáži výrobků". Snad to tak bude v pořádku...
Ještě jednou děkuji za odpověď a extra VELKÉ díky za upozornění na ten kurz.
Re: Dobropis do Německa
--
Dle mého názoru nemusíte mít ani potvrzení o doručení dobropisu, jelikož se nejedná o dps pro plátce daně (osoba registrována k dani v EU není českým plátcem) Takže to není oprava ZD dle §42/4a, ale je to dle §42/6 - do DP ve zdaňovacím období kdy byla oprava provedena.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.