Re: Dobropis do Německa
Já tomu říkám sleva, protože ty výrobky jsou přesně podle výkresu. Jenže oni si tam napsali levnější materiál a teď je z toho problém. A ta osoba co to všechno "spískala", to začala řešit jako reklamaci (což není) a pak od nich odešla. A oni teď přišli s tím, že když je to jako reklamace, tak to musí nějak (kvůli vedení) dořešit. Takže mi jim teď dobropisujeme 1/2 té fakturované částky a u příštích dodávek jim o to navýšíme cenu, takže dostaneme své peníze (jinak nám nemohou zaplatit - prý). Teď mi k tomu přišel reklamační protokol, je tam uvedeno, že ta částka je za "vícepráci při montáži výrobků". Snad to tak bude v pořádku...
Ještě jednou děkuji za odpověď a extra VELKÉ díky za upozornění na ten kurz.
Re: Dobropis do Německa
--
Dle mého názoru nemusíte mít ani potvrzení o doručení dobropisu, jelikož se nejedná o dps pro plátce daně (osoba registrována k dani v EU není českým plátcem) Takže to není oprava ZD dle §42/4a, ale je to dle §42/6 - do DP ve zdaňovacím období kdy byla oprava provedena.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
3. 6. 2008 9:21
Dobrý den,
"projela" jsem zde různé debaty na téma dobropisů, ale stále mi není jasné, co mám dělat, tak se dovoluji zeptat přímo.
Vedeme účetnictví, jsme plátci DPH a náš zákazník v Německu je také plátce DPH.
V r. 2007 jsme mu vyrobili výrobky, které jsme mu i vyfakturovali. Nyní se s ním dohodla sleva na tyto výrobky. Takže bych měla vystavit dobropis. Jenže já netuším, jaká pravidla mám dodržovat. Je to stejné jako bych vystavila do ČR? Takže uvedu, že mu vystavujeme dobropis k faktuře X na částku Y, DUZP bude tento měsíc (to to musím udělat :c) ), v přiznání DPH to bude na stejných řádcích jako ta faktura za výrobky, jenže mínusem. Dobropis si nechám potvrdit. Je to tak OK?
Předem moc děkuji za odpověď.
Lenka