Re: Pracovní úraz
No právě, mluvila jsem s ní po telefonu, řekla, že tato nemoc souvisí s pracovním úrazem. Myslela jsem, že by to na neschopence měla nějak vyznačit nebo možná zatrhnout políčko úraz při výkony zaměstnání. Tak co myslíte, že mám dělat?Poprosit ji, aby mi to napsala písemně nebo na to nebrat ohled, když to nikde písemně není a zrušení pp nechat?
zaměstnanec by si měl od lékařky vyžádat, že tato nemoc souvisí s prac. úrazem ze dne.... (on má záznam o PÚ, tak ví, kdy se mu ten PÚ stal) od lékařky toto potvrzení stačí na Výměnném listu (Vy pak podle toho budete odškodňovat PÚ - jen pozor, kdybyste ten původní krátili nějakým %, tak tím samým % budete krátit i nyní)
také já nechápu, proč byste nemohli ve zkuš. době zrušit PP - proto můj podiv již v předchozí odpovědi
Aha, no tak to nevím, kde jsem to vzala, že se nesmí zrušit pp, když je pracovní neschopnost. To je moje chyba, myslela jsem, že to tak je, ale neověřila jsem si to. Takže se vlastně nic neděje. Jen si nechám vystavit písemně, že jde stále o nemoc v důsledku pracovního úrazu.Děkuji moc všem za odpovědi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.