Re: Neomluvená absence
to záleží, jak je napsaná žádost, ale pokud neplacené volno je takto dlouhé, tak bych se přikláněla k žádosti např. od 7.7. do 18.7. (ale záleží, jak obhájíte u příp. kontroly -ze ZP)
u neplac. volna záleží, zda zam-tel (ne)patří do kategorie, za kterou je plátcem ZP stát (pokud je v této kategorii, kde je plátcem zP i stát, potom se ZP neplatí), také se u neplac. volna můžete dohodnout, kdo bude hradit 9% - zda zam-ec (v tom příp. by platil 13,5 %) nebo 4,5 % zam-ec + 9% zam-tel
Re: Neomluvená absence
>>>>>Dobrý den,
>>>>>náš již bývalý zaměstnanec, který pracuje v
>>>>>nepřetržitém režimu (2 x ranní, 2 x noční, 4 dny
>>>>>volna), měl 2
>>>>>týdny v kuse neomluvenou absenci. Zajímalo by mě,
>>>>>kolik
>>>>>dnů mám započítat pro účely vyměření zdravotního
>>>>>pojištění. Počítají se i dny, mezi směnami, kdy
>>>>>nepracoval,
>>>>>nebo pouze takto neomluvené pracovní dny?
>>>>>A dále kolik si na zdravotní pojištění musí z těchto
>>>>>důvodů platit zaměstnanec a zda je to povinnost.
>>>>>Děkuji.
>>>>
>>
>
>jde o to, že zaměstnanec si vybral dovolenou, teď
>odchází a já mu musím strhnout dovolenou i za neplacené
>volno a protože to vychází na 2 týdny vcelku, nevím, za
>jak dlouhou dobu to zaplatit, poradíte?
tak to je něco úplně jiného - to mu srazíte ve mzdě mínusem prac. dny čerpané dovolené, tedy - 10 dnů (tím průměrem, kterým jste mu platila, takže na to pozor, kdy vybíral, zda v I. nebo II. Q - srazíte tu částku zaplacenou) a plusem dáte 10 PD/10 KD neplac. volna (z toho se srazí a odvede ZP - nesráželo a neodvádělo by se v případě, kdyby dotyčný byl v kateg., za kterou je plátcem ZP stát)
ostatní by měl provést program - tj. za přečerpanou dovolenou vrátit SP, ZP a sám by měl také srazit ZP za oml. volno (za přečerp. dovolenou) - raději vše ale překontroluji ručně, zda počítač spočítal správně
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.