Re: kurz u dobropisu -obchody třetí země
-----
Děkuji za reakci
Takže se mnou souhlasíte, že pokud se jedná o plnění, které nemá vliv na DPH, použít aktuální kurz.
Budu konkrétní. Vystavila jsem zprvu dobropis na odběratele, systém mi automaticky nabídl kurz z dubna. Na stejnou věc jsem musela vystavit (vím je to dost nestandartní ale bohužel s jistými národy se nedá jinak domluvit) jakoby reklamační fakturu pro dodavatele, kde jsem použila aktuální kurz. To znamená, že jsem si vlastně sama vydobropisovala slevu k dodavatelské faktuře. Tam jsem použila aktuální kurz, jelikož se domnívám, že není důvod použít původní kurz (není tu provázání z žádnou vydanou fa)
Když jsem si dala ty dva doklady k sobě, tak jsem zjistila, že jeden z nich musí být špatně a jelikož se domnívám, že z důvodu že se jednalo o nákup a prodej zboží mimo EU, není důvod se řídit zák. o DPH a opravím odběratelský dobropis na aktuání kurz. Snad jsem to nepopsala moc chaoticky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.