Vlákno názorů k dotazu Kurz u dobropisu -obchody třetí země od anonym - Re: kurz u dobropisu -obchody třetí země Máte pravdu....

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 7. 2008 12:57

anonym (neregistrovaný)

Re: kurz u dobropisu -obchody třetí země
    Máte pravdu. V účetnictví uplatníte kurz v souladu s vaší směrnicí. Kurz použitý v účetnictví nemá nic společného s kurzem používaným pro účely DPH.

• 7. 7. 2008 13:24

Barbara (neregistrovaný)

-----
    Děkuji za reakci
    Takže se mnou souhlasíte, že pokud se jedná o plnění, které nemá vliv na DPH, použít aktuální kurz.
    Budu konkrétní. Vystavila jsem zprvu dobropis na odběratele, systém mi automaticky nabídl kurz z dubna. Na stejnou věc jsem musela vystavit (vím je to dost nestandartní ale bohužel s jistými národy se nedá jinak domluvit) jakoby reklamační fakturu pro dodavatele, kde jsem použila aktuální kurz. To znamená, že jsem si vlastně sama vydobropisovala slevu k dodavatelské faktuře. Tam jsem použila aktuální kurz, jelikož se domnívám, že není důvod použít původní kurz (není tu provázání z žádnou vydanou fa)
    Když jsem si dala ty dva doklady k sobě, tak jsem zjistila, že jeden z nich musí být špatně a jelikož se domnívám, že z důvodu že se jednalo o nákup a prodej zboží mimo EU, není důvod se řídit zák. o DPH a opravím odběratelský dobropis na aktuání kurz. Snad jsem to nepopsala moc chaoticky.

• 7. 7. 2008 16:10

anonym (neregistrovaný)

Souhlasím s vámi, pokud jde dobropis mimo DPH, použijete kurz ČNB, který používáte dle vaší směrnice. Třeba aktuální.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).