Vlákno názorů k dotazu Zaměstnávání mladistvých od Jiřka - Re: zaměstnávání mladistvých Před nějakou dobou zde proběhla diskuze,...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 8. 2008 15:29

Jiřka (neregistrovaný)

Re: zaměstnávání mladistvých
    Před nějakou dobou zde proběhla diskuze, někdo zastával názor, že o prázdninách po devítce ještě nelze, jiný zase že lze. Já jsem toho názoru, že lze (zkráceně -je rozdíl mezi školním rokem (od září do sprna) školní docházkou (od září do června). Předáním vysvědčení o absolvování devítky má splněnou základní školní docházku a pokud mu je již 15 let, pak pracovat může. Od 15 do 18 let mohou pracovat max. 8 hodin denně (a to celkem u všech zaměstnavatelů, pokud by jich denně měli více). Nesmí pracovat v noci (22 - 6 h). Pokud se bude jednat o dítě, které vyšlo devítku, pak o prázdninách ještě nelze přiznat slevu studentskou, protože studentem se stává až od září). Slevu na poplatníka ano (pokud ovšem podepíše prohlášení).

• 25. 8. 2008 21:40

Renata (neregistrovaný)

Re: zaměstnávání mladistvých
    děkuji, právě jsem zaslechla, že dítě 15 leté oprázdninách ještě nemůže pracovat a po prázdninách jen 6 hodin.
    16 letí už 8 hodin, tak jsem z toho tak trochu m.a.g.o.r a zákoník jsem projela a nenašla

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).