Re: zaměstnanec onemocněl a stáhl výpově
Tzv. stažení již podané výpovědi je akt pouze oboustranný- musí být uzavřeno písemně a souhlasit musí obě strany. Takže pokud nechce zaměstnavatel , prac.poměr skončí uplynutím výpovědní doby. Pokud bude zaměstnanec dál v PN, bude pobírat nem.dávky dál i po ukončení pr.pom. až do skončení PN, pokud na ně bude mít nárok.
Děkuji za rychlou reakci. Mně to připadalo také logické, zamtel už si na to místo sehnal nového zamce. Zajímavé je, že to konzultoval s právníkem a ten mu řekl, že MUSÍ stažení výpovědi se zamcem akceptovat. To jsem si říkala, že zamec si bude pár měsíců marodit a pak mu ještě chudák zamtel vyplatí dovolenou za odmaroděné měsíce. Ale nevím, jak to udělat - budu muset zamteli říct, že se právník spletl.
Sdělte mu to, co jsem napsal, najděte mu to v ZP, ten právník asi neví co to je, možná studoval na Ukrajině. I když se občas vyskytnou pochybnosti o některých ustanoveních ZP, stále platí a když mu předložíte na stůl § 50 odst. 5, není co řešit.
Hezký slunečný den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.