Re: společná domácnost-sleva nadítě
tady je hlavně problém v tom, že matka dítěte podepsala čestné prohlášení, že neuplatňuje daňové zvýhodnění na dítě (dle zákona platí do odvolání) pro zam-tele otce dítěte (tedy jejího druha), takže pokud napsali čestné prohlášení, že mají společnou domácnost, společně uhrazují náklady na domácnost, tak toto potvrzení má otec dítěte a matka nemohla na toto dítě daň.zvýhodnění uplatnit, když nastoupila do zaměstnání (takže matka uplatňuje neoprávněně -alespoň tak bych to já brala)
já každoročně požaduji potvrzení od druhého z rodičů, že daň.zvýhodnění na dítě/děti neuplatňuje (kolikrát se mi již stalo, že změnili zaměstnání, ač by to ze zákona hlásit měli, tak tak neučinili) - za pár měsíců se to dá srovnat, ale pokud je to za delší čas, tak je s tím větší problém (hlavně pro MÚ - opravy apod.) - i když vše může požadovat po zam-ci
také každoročně vyplňuji toto potvrzení zam-cům pro manžela/lku (druha/žku) - nějak je to u nás tak zavedené, že to MÚ požadují i v okolních firmách (sice zákon nevyžaduje každoroční potvrzení, ale protizákonné to také není - hlavně má MÚ jasno a kolikrát ušetřenou zbytečnou práci)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.