Vlákno názorů k dotazu Společná domácnost-sleva nadítě od Lu. - Re: společná domácnost-sleva nadítě Společná domácnost není podmíněna společným...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 8. 2008 11:01

Lu. (neregistrovaný)

Re: společná domácnost-sleva nadítě
    Společná domácnost není podmíněna společným bydlištěm.
    Bydliště(v občance ) může mít každý jiné.Společná domácnost je o uhrazování nákladů na domácnost společně.

• 28. 8. 2008 12:41

Dana (neregistrovaný)

a jak prokáže, že mají společnou domácnost, čestným prohlášením?

• 28. 8. 2008 12:48

maruš (neregistrovaný)

Řešila bych čestné prohlášení obou, ale především asi nemá stanoveno výživné nebo nějaké jiné soudní rozhodnutí.

• 28. 8. 2008 13:53

xy5 (neregistrovaný)

tady je hlavně problém v tom, že matka dítěte podepsala čestné prohlášení, že neuplatňuje daňové zvýhodnění na dítě (dle zákona platí do odvolání) pro zam-tele otce dítěte (tedy jejího druha), takže pokud napsali čestné prohlášení, že mají společnou domácnost, společně uhrazují náklady na domácnost, tak toto potvrzení má otec dítěte a matka nemohla na toto dítě daň.zvýhodnění uplatnit, když nastoupila do zaměstnání (takže matka uplatňuje neoprávněně -alespoň tak bych to já brala)
    já každoročně požaduji potvrzení od druhého z rodičů, že daň.zvýhodnění na dítě/děti neuplatňuje (kolikrát se mi již stalo, že změnili zaměstnání, ač by to ze zákona hlásit měli, tak tak neučinili) - za pár měsíců se to dá srovnat, ale pokud je to za delší čas, tak je s tím větší problém (hlavně pro MÚ - opravy apod.) - i když vše může požadovat po zam-ci
    také každoročně vyplňuji toto potvrzení zam-cům pro manžela/lku (druha/žku) - nějak je to u nás tak zavedené, že to MÚ požadují i v okolních firmách (sice zákon nevyžaduje každoroční potvrzení, ale protizákonné to také není - hlavně má MÚ jasno a kolikrát ušetřenou zbytečnou práci)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).