Re: Výpočet dovolené pro prvního zaměstn
Dobrý den, těch 6,5 by Vám mělo vyjít za 9-12/08 . Za srpen, by jste musela dovolenou krátit, trošku složitějším způsobem. Nejjednodušší je dát mu dovolenou, jakoby odpracoval celý srpen, což by celkem vycházelo na 8,5. Pokud trváte na krácení, nesnižovala bych na méně nez 8.
Na výplatní pásku uvádíte zbývající dovolenou až do konce roku,která náleží za předpokladu práce do konce roku, ale také dovolenou, která byla již vyčerpána.
Kde jste přišly na tento způsob výpočtu dovolené ?? Zde v historii najdete dopodrobna vypsánj způsob výpočtu. Jestliže nastoupil 11.8, nejprve zjistíte, zda měl 10.8. zaměstnavatele. Pokud ano, náleží mu 5/12 celoročního nároku dovolené. Pokud 10.8 neměl zaměstnavatele,byl třeba veden na úřadu práce, tak mu náleží 4/12 celoročního nároku na dovolenou.
Nejen zda měl zaměstnavatele 10.8., ale zda ho měl od 1. do 10. 8. A ani to ještě neznamená, že mu bude náležet 5/12. On třeba letos nemusí těch 60 směn odpracovat. Pokud ale měl od 1. do 10.8. někde zaměstnavatele a zde u toho druhého odpracuje aspoň 60 směn a bude u něj pracovat až do konce roku, bude mu náležet 5/12.
Ano, máte pravdu, ale mě nikdy ani nedojde, že to tázající neví, prostě mně to přijde už automatický, že od 1., chtěla jsem jen napsat, že v tom srpnu nepůjde o žádné krácení, jak psala Katka, ale že nárok se hodnotí podle jiných kriterií.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.