Re: DPP- registrace k dani
Ale mně jde o to že on je registrován ke srážkové dani, ale tím že bude vyplácet vyšší výši odměny než 5 ooo,- Kč , což je zálohováí daň tak se musí registrovat i k dani ze záv. činnosti? to zatím nemá a tak nevím jestli zpětně lze. Jinak provede popř roční zúčtování zaměstnanci a roční výkaz Vyúčtování závislé činnosti, to je mi jasné, ale co s tou registrací
Já jsem Vás pochopila, jako OSVČ je registrován ke sráž.dani, a nyní má zaměstnance. Zaregistrovat se musí, i když mu vychází
nulový odvod. Vyúčtování zálohové daně podáváte na FÚ ze všech mzdových listů za uplynulý rok.Vyúčtování je povinen podat, takže musí být i zaregostrovaný.
Původně nechtěl nikoho zaměstnan, ale vyvstala potřeba a tak jsme to řešili registrací ke srážkové dani, protože mluvil o menší dohodě, časem z toho bylo těch 16 500,- Kč a tak se stalo že není registrován k závislé činnosti a nyní nevím jak z toho ven. Díky moc. Jana
Zaregistrování - nebolí , i když nejde zpětně, ale lepší pozdě než nikdy,ne?Pozor ale na to, kdybyste pak neměli zaměstnance se zál.daní, nezapomeňte podat aspoň prohlášení, že jste ten rok neměli zaměstnance a tudíž nepodáváte Vyúčtování- nebo jednoduše reg.zrušíte.Nechte si registraci od nich potvrdit, už se to nikam ( !!) nepíše, abyste měli něco v ruce.
>>>>>>OSVČ registrována ke srážkové dani na FÚ, uzavřela
>>>>>>DPP, jedná o částku 16 500,- Kč, zaměstnanec podepsal
>>>>>>prohlášení a uplatňuje PID takže nebude proveden
>>>>>>žádný
>>>>>>odvod daně. Nejsme však registrováni k dani ze záv.
>>>>>>činnosti a tak nevím při ročním vyúčtování to patří
>>>>>>do
>>>>>>srážkové daně či k vyúčtování mzdy za zaměstnance?
>>>>>>Děkuji
>>>>>>za odpověď
> Zaregistrování - nebolí , i když nejde zpětně, ale
>lepší pozdě než nikdy,ne?Pozor ale na to, kdybyste pak
>neměli zaměstnance se zál.daní, nezapomeňte podat aspoň
>prohlášení, že jste ten rok neměli zaměstnance a tudíž
>nepodáváte Vyúčtování- nebo jednoduše
>reg.zrušíte.Nechte si registraci od nich potvrdit, už se to nikam (
>!!) nepíše, abyste měli něco v ruce.
Děkuji vám moc za trpělivost, mně to totiž rozhodilo, ale snad dopadne vše dobře. Díky a hezký víkend Jana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.