Re: dohoda o provedení práce = daně, ZP,
Chápu to dobře, že se jedná o téhož zaměstnavatele, u kterého jste byla rodičovské? A teď jste se k němu vrátila z rodičovské. Zřejmě jste podepisovala prohlášení počátkem roku anebo předpokládají, že to podepíšete teď antidatovaně. Anebo to ani nemusí být antidatované, protože stačí, když se podepíše s datem do 30ti dnů od nástupu (té dohody). Každopádně je pro Váš lepší to podepsat, abyste tu odměnu měla bez daně.
Ano, je to u téhož zaměstnavatele... nastoupila jsem u něj na MD, která mi vypršela dnem 4.9. Ale protože mě požádal, abych nastoupila již dříve na poloviční úvazek, tak jsem již 19.8. nastoupila na dohodu o provedení práce u tohoto zaměstnavatele, která trvala do toho 4.9. čímž DPP skončila. Následně pak 5.9. jsem navázala na svou pracovní smlouvu a součastně s tímto nástupem do práce na HPP jsem podepsala růžové prohlášení s datem 5.9. Tzn. že růžové daň.prohlášení na těch 13 předchozích dní u stejného zaměstnavatele podepsané nemám....
Ne ne, figuruje zde pouze jeden a ten samý zaměstnavatel. Jen jsem si nebyla jistá jak to s daněním bude... bylo mi právě divné, že na výplatní pásce nemám žádně odvody nikam, prostě hodinová tarifní mzda byla vyplacena v plné výši - v čistém jak je uvedeno v DPP, což mě překvapilo, očekávala jsem nějaké odvody.... Na výplatních páskách kdy jsem byla na HPP jsme vždy měla rozepsané co je záloha na daň apod. a to v této, která se vztahovala k DPP nebylo, proto jsem vznesla tento dotaz.
A VŠEM MOC DĚKUJI ZA ODPOVĚDI!!! :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.