Vlákno názorů k dotazu Rodič.dovolená a práce od romana - Re: rodič.dovolená a práce Pokud si chce při RD...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 9. 2008 10:49

romana (neregistrovaný)

Re: rodič.dovolená a práce
    Pokud si chce při RD přivydělat, tak může být na stejné pozici, jen napište dodatek. Já jsem toto řešila v dubnu t.r. a i pracovnice SP, ZP mi sdělili, že další smlouva být nemusí. Něco jiného je, když je na PPM.

• 17. 9. 2008 12:47

BS (neregistrovaný)

Teď jsem se dočetla ve "Mzdové účetní 9/08", že ..."zaměstnanec v rámci téhož pracovněprávního vztahu nemůže na jedné straně mít překážku v práci (rodičovskou dovolenou) a v tomtéž právním vztahu vykonávat práci".

Tak nevím, co s tím.

• 17. 9. 2008 13:10

Jiřka (neregistrovaný)

Však ano - rodičovská dovolená je název volna u zaměstnavatele, takže nemůže mít v tomtéž prac. poměru zároveň volno a přitom pracovat. Pokud potřebujete, aby dělala ten samý druh práce, co má v pracovní smlouvě, pak to bude tak, jste psala výše. Ukončí rodičovskou dovolenou a nastoupí do práce tak, jak se dohodnete. Což znamená, že se musí udělat dodatek k pracovní smlouvě s těmi změnami. Když bude pracovat na jiný úvazek, do dodatku napíšete, že se mění úvazek na x h. A tento úvazek pak rozvrhnete do směn jak budete potřebovat. A kdyby už později nechtěla pracovat, tak zase požádá o poskytnutí rodičovské dovolené. Ovšem ta změna úvazku platí do doby, než se zase dohodnete na jiné změně - třeba zpět na plný úvazek. Takže aby ona měla jistotu, že později se zaměstnavatel nezasekne a nebude trvat na tom, že má malý úvazek a vyšší že jí nepovolí, můžete teď platnost toho dodatku nějak časově omezit (prostě že ten zkrácený úvazek bude trvat jen půl roku apod. a pak že zas nastává platnost původního ujednání).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).