Re: Výživné+přednostní+nepřednostní POM
Přednostní mají všechny stejnou váhu, takže bych řekla, že po zaplacení přednostní č.4 budete pokračovat další přednostní a to bude nejspíše toto dlužné výž. pokud mu nepředchází jiná přednostní. Nespravedlivé vůči tomu kdo o dítě pečuje, ale já bych řešila takto.
tak to nesouhlasím, že přednostní mají všechny stejnou váhu, neboť výživné je nejpřednostnější
Dochází-li ke srážkám z 2/3 zbytku čisté mzdy (na přednostní pohledávky) uspokojí se z ní NEJPRVE bez zřetele na pořadí pohledávky VÝŽIVNÉHO a teprve pak podle svého pořadí ostatní přednostní pohledávky.
Dobře je to popsáno v Abecedě MÚ str. 147 dál . To Vám vůbec nezávidím - 17 exekucí jsem ještě neměla u 1 zam-ce
Děkuji, takže jestli tomu dobře rozumím, tak zastavím teĎ tu přednostní č. 4 a budu strhávat výživné a až ho doplatím, tak zase znovu obnovím tu přednostní č. 4. Jsem už z toho vážně jelen. Mám pocit, že v dnešní době přijmout zaměstnance, který nemá žádnou exekuci, je docela umění. Alespoň u nás do dělnických profesí. To je doba. Díky moc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.