Re: Nevyplacené mzdy a §56 9 měsících
Já nechápu, proč reagujete tímto způsobem - pokud jde o mě, snažila jsem se ukázat, že podle okolností, které mimochodem ve Vašem dotazu uvedeny nebyly, může soud dospět k tomu, že subjektivní lhůta skutečně ještě běží. Ať mu dlužnou mzdu vyplatíte nebo ne a on zruší PP okamžitě po lhůtě, je Vaší poviností mu vyplatit odstupné. Až za několik let soud rozhodne k Vaší žalobě, že se jedná o neplatné rozvázání PP, bude jeho povinností Vám odstupné vrátit. A když zmiňujete nemocenské, to není mzdou.
Já vám asi nerozumím, jakým způsobem reaguju? On za mnou přišel s tím, že chce odejít okamžitě s odstupným. Já koukám do ZP a nevím, zda na to nárok má nebo ne. Opravdu nerada bych jeho odstupné platila ze svého, protože pokud by ne to nárok neměl a já mu je přiznala, mohli by to nadřízení po mně chtít zaplatit. Zároveň ho samozřejmě nechci ošidit, pokud na to nárok má. O tom, že má nárok na nevyplacenou mzdu, já nepolemizuju, ale já bohužel opravdu nejsem ten, kdo v této firmě říká, komu zaplatit a komu ne.
Tak teď mě napadlo, že jste si myslela, že to píšu ironicky. Tak to poděkování v žádném případě ironicky myšleno nebylo. Vůči Vám, VH, ani paní Jiřce, by si snad nikdo, kdo tady čerpá rady pro svou práci, ironii dovolit nemohl. Jsem ráda, že jste mi odpověděli, i když možná každá jinak, ale já si to přeberu. Opravdu děkuju.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.