Re: Neprodloužil jsem přerušení živn,co
Dobrý den, stalo se nám totéž. Na finančním úřadě nám řekli, že máme znovu požádat o přerušení, pouze Vám tam bude chybět těch několik měsíců, které jste už zase "jako" podnikal. Tzn. že budete muset udělat daňové přiznání za rok 2008 a v přiznání uvést, že jste z podnikání neměl žádé příjmy. S tím sociální pojištěním si nejsem jistá, ale pokud jste teď několik let nepodnikal, není z čeho vypočítat zálohy na SP. Ale raději bych si zavolala na Vaši OSSZ na odbor OSVČ. Asi jsem moc nepomohla.
Re: Neprodloužil jsem přerušení živn,co
Domnívám se, že všechny instituce (FÚ, ZP, SSZ) vás mají v roce 2008 zaevidovaného jako podnikatele, byť jen na pár měsíců. Z toho důvodu od vás budou očekávat po ukončení roku příslušné lejstro. Na berňák se podává přiznání nebo - pokud by bylo jen s nulami - lze jej nahradit prohlášením, že jste neměl žádné příjmy. SSZ i ZP od vás budou očekávat "svoje" přehledy, tam to myslím žádným prohlášením nahradit nelze, takže vyplníte přehledy SSZ a ZP nulami.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.