Re: Neprodloužil jsem přerušení živn,co
Dobrý den, stalo se nám totéž. Na finančním úřadě nám řekli, že máme znovu požádat o přerušení, pouze Vám tam bude chybět těch několik měsíců, které jste už zase "jako" podnikal. Tzn. že budete muset udělat daňové přiznání za rok 2008 a v přiznání uvést, že jste z podnikání neměl žádé příjmy. S tím sociální pojištěním si nejsem jistá, ale pokud jste teď několik let nepodnikal, není z čeho vypočítat zálohy na SP. Ale raději bych si zavolala na Vaši OSSZ na odbor OSVČ. Asi jsem moc nepomohla.
Domnívám se, že všechny instituce (FÚ, ZP, SSZ) vás mají v roce 2008 zaevidovaného jako podnikatele, byť jen na pár měsíců. Z toho důvodu od vás budou očekávat po ukončení roku příslušné lejstro. Na berňák se podává přiznání nebo - pokud by bylo jen s nulami - lze jej nahradit prohlášením, že jste neměl žádné příjmy. SSZ i ZP od vás budou očekávat "svoje" přehledy, tam to myslím žádným prohlášením nahradit nelze, takže vyplníte přehledy SSZ a ZP nulami.
Měla jsem podobný problém, 2 x jsem přerušila po 2 letech a od pol.roku 2007 jsem byla podnikatelka a uvědomila jsem si to až nedávno,. Akorát k tomu mám trošku laxnější přístup,i přesto (nebo právě proto) že pracuji jako účetní - když vidím jaké hříchy mají na triku různí podnikatelé a je jim to šumafuk a celkem jim to prochází, tak drobnosti neřeším (zvlášť když se týkají mě). Žádné llejstra jsem zpětně neodevzdávala, Fú mám vyřešeno tím, že jsem podávala přiznání v rámci zdanění manželů ,povinnost platit pojištění jsem něměla tak su v klidu, když se ozvou tak jim to vyplním. Co se týče přerušení živnosti, tak od 7/2008 je změna, lze přerušit na kolik let chcete, já jsem si přerušila na 20 let a když budu chtít podnikat, tak to prostě obnovím......
dobrý den, moc prosím o pomoc, v roce 2004 jsem
>přerušil v dubnu živnost na 2 roky, v roky 2006 zase na 2
>roky, čili do dubna 2008, zjistil jsem to až teď, že
>jsem to nepřerušil.
>Můžete mi prosím poradit jak postupovat teď, je mi
>jasné, že musím na ŽÚ dát přerušení, ale jak to bude
>např.:
>1. se zálohami na Sociálku a zdravotní (nebudu muset
>něco platit?)
>do dubna jsem byl na ÚP a od té doby si platím zálohy
>na Zp jako osoba bez příjmů, ale co SP?
>Děkuji moc za všechny reakce.
>Tim
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
15. 10. 2008 15:33
dobrý den, moc prosím o pomoc, v roce 2004 jsem přerušil v dubnu živnost na 2 roky, v roky 2006 zase na 2 roky, čili do dubna 2008, zjistil jsem to až teď, že jsem to nepřerušil.
Můžete mi prosím poradit jak postupovat teď, je mi jasné, že musím na ŽÚ dát přerušení, ale jak to bude např.:
1. se zálohami na Sociálku a zdravotní (nebudu muset něco platit?)
do dubna jsem byl na ÚP a od té doby si platím zálohy na Zp jako osoba bez příjmů, ale co SP?
Děkuji moc za všechny reakce.
Tim