Re: výpočet průměrného výdělku
Nerozumím tomu, jakou čásku skutečně vyplácíte jako roční odměnu v posledním čtvrtletí roku. Jestli,že např. roční odměna je nějak stanovena nebo vypočtena např. ve výši 10.000,- a je tato částka skutečně vyplacena ,do průměru za 4Q vstupuje 2.500,- do
1Q-3Q také po 2.500,- Kč. Nebo snad pouze stanovíte roční odměnu např.10.000,- , ale ve 4Q tu jednu čtvrtinu vyplatíte upravenou o odpracovanou dobu a tak postupujete v následujících měsících, vždy vyplatíte až v tom určeném čvtrletí?
Roční odměna např. ve výši 10000 je vyplacena v 11/2007, poměrná část tj. 2500 se připočte k HM za 10-12/07 a podělí se skutečně odpracovanými hodinami. Vyjde prům. hodinový výdělek.
Pokud zaměstnanec odpracuje méně než je jeho fond prac. doby, tato poměrná část roční odměny se přepočte, tzn., že k hrubé mzdě za rozhodné kal. čtvrt. připočtu menší částku než 2500Kč a v opačném případě pokud zaměstnanec odpracoval přesčasy - bude poměrná část zase vyšší než 2500. Není mi jasné, když sečtu za IV. čtvrt. tyto částky a vyjde mi částka vyšší než je roční odměna tj. 10000, jestli je to správně, že překročím částku, která byla zúčtováná ve mzdě.
>>>>
>>>>§ 358 Zák.práce
>>>>máte pravdu, že příští rok bude průměr důležitý i pro
>>>>náhradu mzdy za prac. neschopnost (bude kontrolovat
>>>>OSSZ)
>>>To znamená, že můžu započítat do průměrů na
>>>jednotlivá
>>>kal.čtvrt.v součtu částku větší než činila vyplacená
>>>roční odměna ?Zákoník práce jsem četla, ale nejsem z
>>>toho vůbec moudrá :-(
>>
>>Nerozumím tomu, jakou čásku skutečně vyplácíte jako
>>roční odměnu v posledním čtvrtletí roku. Jestli,že
>>např.
>>roční odměna je nějak stanovena nebo vypočtena např.
>>ve výši 10.000,- a je tato částka skutečně vyplacena
>>,do průměru za 4Q vstupuje 2.500,- do
>>1Q-3Q také po 2.500,- Kč. Nebo snad pouze stanovíte
>>roční odměnu např.10.000,- , ale ve 4Q tu jednu
>>čtvrtinu
>>vyplatíte upravenou o odpracovanou dobu a tak
>>postupujete v následujících měsících, vždy vyplatíte
>>až v tom
>>určeném čvtrletí?
>Roční odměna např. ve výši 10000 je vyplacena v
>11/2007, poměrná část tj. 2500 se připočte k HM za 10-12/07
>a podělí se skutečně odpracovanými hodinami. Vyjde
>prům. hodinový výdělek.
tento průměr platí pro náhrady v následujícím 1 čtvrtletí, pro výpočet průměru na 2 čvrtletí vezmete zase hrubou mzdu (bez náhrad)v tomto čtvrtletí přičtete 2.500, vydělíte odpracovanými hodinami a máte průměr na 2Q a td.
>Pokud zaměstnanec odpracuje méně než je jeho fond
>prac. doby , tato poměrná část roční odměny se přepočte,
>tzn., že k hrubé mzdě za rozhodné kal. čtvrt. připočtu
>menší částku než 2500Kč a v opačném případě pokud
>zaměstnanec odpracoval přesčasy - bude poměrná část zase
>vyšší než 2500. Není mi jasné, když sečtu za IV.
>čtvrt. tyto částky a vyjde mi částka vyšší než je roční
>odměna tj. 10000, jestli je to správně, že překročím
>částku, která byla zúčtováná ve mzdě.
vůbec nechápu proč přepočítáváte tuto čtvrtinu již vyplacené odměny, k čemu je vám to dobré, když celou roční odměnu jste již vyplatily , nerozumím tomu nebo si sedím na vedení
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.