Re: Exekuce - dovolená
Já jsem vždy přečerpanou dovolenou odmínusovala v poslední výplatě, dejte mu třeba podepsat sdělení o tom, abyste byla krytá, ale nenechávejte to na potom, už to z něho nedostanete.
Určitě odečíst v poslední výplatě, žádné jím podepsané sdělení nepotřebujete. Hlavně nezapomeňte, že musíte za ty dny přečerpané dovolené odvést ZP z min mzdy (jako kdyby v ty dny čerpal neplacené volno)
Zaměstnanec byl do 13.10. nemocen a hned následující den s ním byl ukončen pracovní poměr, takže zdravotní z minimální mzdy odvádět nemusím.
a kdy měl ty 4 dny dovolené, na které neměl nárok? tehdy měl mít 4 dny neplac.volna a za ty je potřeba odvést ZP z minima Tu dovolenou byste mu měla strhnout v poslední výplatě (a dopočítat to ZP za ty 4 dny), i přesto, že bude v mínuse
Dovolená byla vypočítána do konce roku a díky tomu, že skončil, tak jsem mu pokrátila a dostal se dovolenou do mínusu. Nemocný byl do devátého měsíce do 13.10., kdy hned dohodou ukončil pracovní poměr.
pokud má přečerpanou dovolenou, tak ji v poslední mzdě srazíte průměrem, kterým jste ji platila (vrátí se SP, ZP), navedete 4 KD neplac. volna (za ty se srazí ZP) přečerpaná dovolená se sráží i bez souhlasu zam-ce (viz Zák.práce)