Vlákno názorů k dotazu Živnostník - změna trvalého pobytu od jana - Re: Živnostník - změna trvalého pobytu Jak je to...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 11. 2008 11:37

jana (neregistrovaný)

Re: Živnostník - změna trvalého pobytu
    Jak je to ve vztahu k Fú a kontrolám to nevím, v každém případě máte povinnost nahlásit změnu adresy všem úřadům - fú, OSSZ, ZP a živnostenský úřad - na Žú jsem nedávno kvůli tomu platila pokutu 200,- (tak nízkou jen kvůli tomu že mám přerušenou živnost, prý kdyby to nenahlásil fungující podnikatel, tak to bude i několikanásobně větší pokuta)

Dobrý den, jsem živnostník, trvalý pobyt mám na
    >Praha-Východ (středočeský kraj). nyní chci díky založení
    >rodiny mít s manželkou a dítětem stejnou adresu, tj. v
    >Praze 5. Potřeboval bych vědět, jak je to se změnou
    >trvalého pobytu právě u mě jako u živnostníka. na co si
    >dát pozor, zda mně kvůli tomu automaticky přijde
    >kontrola atd..
    >
    >děkuji za info.

• 10. 11. 2008 12:13

L. (neregistrovaný)

Re: Živnostník - změna trvalého pobytu
    Takže aktuálně - zajděte si na ŽÚ jakýkoliv - nalaste změnu a vyplňte změnový list -funguje jako jednotný formulář kde přímo zaškrtnete které úřady chcete o změně informovat a kam to na hlásit - ostatně to by Vám měli říci zaměstnanci ŽÚ jsou tam od toho.Takže veškeré běhání po jiných úřadech jako FÚ, ČSSZ, vám odpadá. Jinak také nemusíte mít schodné místo podnikání s trvalým bydlištěm.Trvalé bydliště můžete mít jinde a místo podnikání také jen opět musíte nahlásit změnu a pak se jen zorientovat kam podle jakého ukazatele spadáte - pod jaký úřad.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).