Re: Odstupné
Já jsem si to domyslela, že to je něco za něco.Museli by úplně (oboustranně) zrušit celou záležitost a vrátit i to jedno odstupné.
Při dobré vůli jde všechno. Skončili by dohodou a měli by nový nástup. To jedno odstupné by jim mohli vyplatit třeba formou nějaké odměny- docela harakiri,ale šlo by to tak.
Děkuji, jenom nevím, jak to fakticky provést, protože se jedná o záležitost starou téměř rok - v lednu skončili, v dubnu nastoupili. Odstupné dosud vyplacené nedostali, jsou rádi, že dostávají jakž takž pravidelně mzdy. Fa půl roku neměla účetní a já se teď dozvěděla, jak to s tím odstupným mají domluvené.
V lednu skončili na základě výpovědi.Doklad o tom by se musel stáhnout/ i od nich/ a založit místo toho doklad o skončení dohodou. To vrácené 1 násobné odstupné je už (před rokem) snad vyúčtované.Problém v tom nevidím.Nezruší-li se ta založená
výpověď, firma jim bude dlužit ještě dvě odstupné.Protože se vrátili dřív než po 3 měsích (nástup v dubnu),dlužila by jim pak firma
jedno odstupné.Vzdát se ho nemůžou a pokud je taková domluva, musí se zrušit i původní důvod na právo na odstupné,jak jsem Vám už psala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.