Vlákno názorů k dotazu Mzda..prosím o radu zkušené!!! od yy - Re: mzda..prosím o radu zkušené!!! Ale tohle jste si...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 11. 2008 18:22

yy (neregistrovaný)

Re: mzda..prosím o radu zkušené!!!
    Ale tohle jste si měli ujasnit při podpisu smlouvy a přebírání mzdového výměru. Těžko vám přece tady může někdo odpovědět, jakou mzdu budete mít v případě přečasu a za jakých podmínek budou vypláceny premie.

• 18. 11. 2008 18:50

aa (neregistrovaný)

Děkuju, ale moc jste mi neporadil. Vím, že tohle jsem si měla ujasnit před podpisem smlouvy. Ale už se stalo a já bych přesto ráda věděla zda mám nárok na proplacený přesčas nebo ne.
    Nejsem mzdová účetní a neznám zákony. Přesto mě to zajímá pozdě, ale přece.

• 19. 11. 2008 9:10

Katuška (neregistrovaný)

Přesčasy můžete mít zahrnuty ve mzdě jen pokud jste vedoucí zaměstnanec. Pokud ne, pak je toto ujednání prac. smlouvy neplatné (ale ostatní platí).
    Přesčas je konkrétní pojem, o přesčas se jedná, pokud je nařízený zaměstnavatelem, takže v případě, že zůstáváte v práci, abyste něco dodělala, aniž Vám to nařídil nadřízený, se o přesčas nejedná.
    Za přesčas Vám náleží mzda + náhradní volno nebo přesčas. příplatek.
    Prémie závisí na tom, co máte ve smlouvě a v mzdovém řádu Vašeho zaměstnavatele. Obecně je to nenároková složka mzdy a zam-tel si může stanovit podmínky sám.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).