Re: Náhrada mzdy 2009
Za hodiny, které 1. den nemoci odpracoval mu náleží normální mzda (a vždy náležela) - v tom změna není
Je změna jen v platbě nemoc. dávek
Nepletete si to s OČR? Tam není možné platit za část dne (když pracoval/a a pak šel/šla ošetřovat) - OČR je jen na celé dny.
Když těch změn je jenom během letošního roku tolik, že se to začíná už pomalu plést.
>>>pokud jde o náhradu za ztrátu na výdělku, tak tam
>>>jsem
>>>také žádnou změnu nezaregistrovala
>>>odškodňuje se za pracovní dny, tedy i za dny, kdy
>>>bude
>>>náhrada mzdy nulová, příp. se odškodní za část dne
>>>(pokud část 1.dne odpracoval a část dne byl nemocný)
>>
>>ale od 30.6.2008 se přeci neplatí ani za to co
>>odpracoval ne? takže celý den (ten první) je vlastně
>>nulový
>>(při odpracování směny i části nemoci)
>
>Za hodiny, které 1. den nemoci odpracoval mu náleží
>normální mzda (a vždy náležela) - v tom změna není
>Je změna jen v platbě nemoc. dávek
>Nepletete si to s OČR? Tam není možné platit za část
>dne (když pracoval/a a pak šel/šla ošetřovat) - OČR je
>jen na celé dny.
>Když těch změn je jenom během letošního roku tolik, že
>se to začíná už pomalu plést.
Našemu zaměstnanci se stal pracovní úraz dne 15. 10., odpracoval 4 hodiny a další čtyři hodiny z téhož dne už byl na neschopence. Od 30.6.2008 platí,že pokud má zaměstnanec v první den prac. neschopnosti odpracováno část směny nehradí se tento den celý tzn.,že když do PC vložíte neschopnost např. od 15.10. odečte vám to automaticky částinu za nemoc v první den a vy musíte jednorázovou částkou odečíst i část jeho opracované směny (tj. v našem případě jeho 4 odpracované hodiny) tak jsem to pochopila, a proto se ptám jak se to bude hradit v roce 2009.díky
jako nic ani za část odprac. směny v den prac. úrazu? Já se moc omlouvám ale pořád romu nerozumím.
Našemu zaměstnanci se stal pracovní úraz dne 15. 10., odpracoval 4 hodiny a další čtyři hodiny z téhož dne už byl na neschopence. Od 30.6.2008 platí,že pokud má zaměstnanec v první den prac. neschopnosti odpracováno část směny nehradí se tento den celý tzn.,že když do PC vložíte neschopnost např. od 15.10. odečte vám to automaticky částinu za nemoc v první den a vy musíte jednorázovou částkou odečíst i část jeho opracované směny (tj. v našem případě jeho 4 odpracované hodiny) tak jsem to pochopila, a tak se ptám jak se to bude hradit v roce 2009.díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.