Re: dodatečné přiznání k DPH
no to je ale v tom případě další problém, protože faktury za říjen jsou naúčtovány v té nižší částce. Takže je chyba za říjen a mělo by se podat dod. za říjen. A ten postup opravy? Převzala jsem tuto práci po kolegovi, který ukončil prac. poměr a tento postup mi doporučil. Tyto "špeky" nejsou zase tak časté a tak trochu tápu. Kdyby se to nechalo jak to je tak my jsme vlastně žádný daňový rozdíl nezpůsobili-akorát nebude sedět intrastat. Moc děkuji za odpověď
Do účetnictví i pro DPH máte mít fa v plné ceně,to že zaplatíte v čas a bude tedy Vaše konečná cena jiná je už jiná věc.Pokud máte v říjnu zaúčtovánu cenu nižší a na základě takto zaúčtované ceny máte i odvedeno a zároveň nárokováno DPH není zas tak velký problém.Osobně bych na rozdíl podala dodatečné DPH,kde vlastně bude nula a tedy nebude ani žádná penalizace.
moc děkuji za odpověď ale ještě jednou-můžu tu opravu do dod. přiznání provést pře interní doklad? Nebo jak? Ve faktuře to už přece nejde. Nebo jak se účtujíí opravy pro dod. přiznání?
Ještě jsem to nedělala. Samozřejmě, že pokud jde o celý doklad tak uvedu období ... Ale při částečné opravě dokladu? Moc díky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.