Re: smlouva o PP a nemoc-spěchá :(
Pokud se nemýlím, smlouva o PP je Dohoda o provedení práce,ano? Pokud ano, a paní má u vás podepsané prohlášení (nikde jinde ho podepsáno nemá), pak jí můžete uplatnit kromě slevy na popl. i daň bonus (tedy za předpokladu, že máte vše řádně doloženo - hlavně prohlášení od manželova zam., že neuplatňuje slevu na dítě on).Daň mi vychází 1215,- Kč.
ano, jistě to vše mám. Je u nás na HPP, takže tohle vše kdyby nebyla nemocná ji uplatnuji. Mě jenom zmátlo to,že ted je nemocná-mzdu má nula,tak jestli tyto její úlevy-výhody můžu použít na tu dohodu o proved. práce. daň mi taky vyšla 1215,ale jesli ji můžu uplatnit její výhody, tak ji vyplatím 8919,- Je to tak??
Ano,mně to taky tak vyšlo. Slevu na popl. i na dítě můžete uplatnit i z DPP (pokud je odměna vyšší než ty 4000). Předpokládám, že tu práci vykonala předtím než onemocněla nebo v průběhu nemoci doma,že? A tu DPP má na jinou náplň práce než HPP?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.