Re: smlouva o PP a nemoc-spěchá :(
A ona tu práci, sjednanou v DOPP udělala nebo ne? Proč jinak píšete, že je už 4 měsíce nemocná?
Pokud se nemýlím, smlouva o PP je Dohoda o provedení práce,ano? Pokud ano, a paní má u vás podepsané prohlášení (nikde jinde ho podepsáno nemá), pak jí můžete uplatnit kromě slevy na popl. i daň bonus (tedy za předpokladu, že máte vše řádně doloženo - hlavně prohlášení od manželova zam., že neuplatňuje slevu na dítě on).Daň mi vychází 1215,- Kč.
ano, jistě to vše mám. Je u nás na HPP, takže tohle vše kdyby nebyla nemocná ji uplatnuji. Mě jenom zmátlo to,že ted je nemocná-mzdu má nula,tak jestli tyto její úlevy-výhody můžu použít na tu dohodu o proved. práce. daň mi taky vyšla 1215,ale jesli ji můžu uplatnit její výhody, tak ji vyplatím 8919,- Je to tak??
Ano,mně to taky tak vyšlo. Slevu na popl. i na dítě můžete uplatnit i z DPP (pokud je odměna vyšší než ty 4000). Předpokládám, že tu práci vykonala předtím než onemocněla nebo v průběhu nemoci doma,že? A tu DPP má na jinou náplň práce než HPP?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatel vás pozdě přihlásil k pojištění. Jaké nastanou komplikace?
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
Navazující zaměstnání pro účely JMHZ
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
9. 12. 2008 10:16
Dobrý den.
Můžete mi prosím pomoci.
Máme zaměstnankyni, která je již 4 měsíc nemocná.
v 7/08 má uzavřenou smlouvu o PP,která se ji vyplácí až ted v 11/08 mzdách. Jelikož je nemocná má mzdu 0,-
1. můžu ji v této mzdě vyplatit tuto smlouvu?
2. na odvod daně může uplatnit slevu na poplatníka a daňový bonus na dítě ji taky můžu vyplatit, má na něj nárok?
Její odměna je 8029,- hrubého. Mě vyšlo,že bych ji měla vyplatit /i s tím daň bonusem/ 8919,-. Je to tak správně?? Nebo musím pouze odvést 15% daň z DPP tzn. vyplatit 6825,- a neuplatňovat nic víc??
Díky