Re: DPH u pojistných plnění
Dle mého má dodavatel pravdu. Vy si skutečně můžete uplatnit odpočet DPH z vystavené faktury opravnou. To, že jste fakturu neuhradil v plné výši ale pouze DPH neznamená, že nemůžete uplatnit odpočet DPH na VSTUPU. Máte přece daňový doklad se všemi potřebnými údaji k uplatnění odpočtu.
Re: DPH u pojistných plnění
Já jsem se s tímto setkala už dvakrát, u DE a postupovala jsem takto: Fakturu v plné výši jsem uvedla do knihy faktur, zaplacené DPH bylo mým výdajem a zbytek faktury jsem zaplatila tzv. interním dokladem, ke kterému jsem pro kontrolu přiložila sdělení pojišťovny, že tuto částku proplatila ona rovnou opravně. Tím jsem se zbavila závazku a sedí mi i přiznání k DPH. Jestli ale máte nárokovat dph na firmě, co vás poškodila, nevím, s tím jsem se nesešla. ( ale můj nároz, pokud peníze nepůjdou přímo na servis, ale na váš účet, výplata pojistné události bude bez dph, ale vy to servisu zaplatíte s dph-pokud jste plátcem, a to pak budete nárokovat na státu.) Zdravím Jana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.