Vlákno názorů k dotazu Návrh na zápis do Obchodního rejstříku od pája - Re: Návrh na zápis do Obchodního rejstří tušíme, ale...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 12. 2008 10:52

pája

Re: Návrh na zápis do Obchodního rejstří
    tušíme, ale když to neumíte, tak si to raději nechte udělat od někoho, kdo to zná a vyvarujete se problému.
    Min. průmyslu bude mít těžko návod, nemá s OR nic společného.
    rej.soud Vás případně vyzve k doplnění nebo změně do urč.lhůty, pokud by došlo k tomu, že zamítně návrh, tak Vám peníze vrátí na účet převodem a Vy s novým návrhem musíte zase koupit nový kolek.

Na druhou stranu vyplnit návrh na zápis do OR zase není taková věda, vedle tiskopisu vyskakuje,máte-li správnou verzi obslužného programu, vždy ke každému políčku konkrétní návod, co a jak vyplnit.
    Když tak se ještě ozvete, nebudete-li si s tím vědět rady.

• 11. 12. 2008 11:57

P.T. (neregistrovaný)

Děkuji velice. Šlo mi hlavně o těch 5000,- Měl jsem strach, abych je nemusel platit při každém podání, u nás nikdy nevíte... Pokud mi peníze soud vrátí, pak je to v pořádku.

Ohledně předání agendy specializovaným firmám - nejsem proti, ale chtěl jsem se to naučit a sám si vše vyzkoušet.

Zakládal jsem firmu v Anglii, vyplnil jsem na webu jednoduchý formulář s několika málo údaji (vpodstatě jen jméno a bydliště a sídlo nové firmy) a cca za 4 hodiny mi přišlo potvrzení o registraci s přiděleným IČ.

Nevím, proč je to u nás tak komplikované, že si kvůli zakládání firmy musíte najímat speciální firmy...

• 11. 12. 2008 13:07

pája

zase až tak složité to není, už jsem pár sroček na svět přivedl, budete-li potřebovat, ještě se ozvete.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).