Re: §90 zvláštní režim nebo normální??
Pokud se jedná o nákladní auto, pak prodej plátcem musí být vždy s DPH. Vyjímka v § 90 platí pouze pro obchodníky s použitým zbožím. Nemůže tedy zvl. režim použít s.r.očko, které není obchodníkem s použitým zbožím. Pokud se jedná o prodej osobního auta, pak tento prodej je od DPH na výstupu osvobozen (pokud nejde o prodej zboží, ale auta , které bylo v OM plátce) - § 62 odst. 2.
Pokud jste obchodník s použitým zbožím, pak můžete použít zvl. režim, pokud by vám bylo nákladní auto dodáno od neplátce nebo se jedná o osobní auto.
Pokud vám bylo dodáno plátcem, pak si vyžádejte řádný DD s uvedením všech předepsaných náležitostí. Rozhodně si nemůžete DPH vypočítat sám.
Re: §90 zvláštní režim nebo normální??
Ale jestliže mi tento plátce nevystaví daňový doklad na prodej OA - protože ho prodává bez daně, tak já ho jako prodej zboží nemůžu osvobodit od dph - musel bych ho zavést do majetku, že. Ale já ho hned po koupi zase prodám. Nebylo by to "divné", kdybych ho měl v majetku pouze 14 dní nebo měsíc? A co silnička?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.