Re: Nemocenské pojištění
No já jsem jí popsala, že jsem ji zaměstnala od 18.8.2008 do 31.12.2008, ona od 1.9.2008nastoupila nemocenskou a ona mi řekla, že to vypadá jako účelové čerpání dávek. A že určitě prý mám někoho dalšího na její práci, ale to já nemám, protože jsem počítala s tím, že se ještě vrátí a tato zkušenost mě tak znechutila s podnikáním, že už nikoho ani shánět nebudu. Musela jsem odříct předjednané zákazníky a dalšího člověkauž nechci, tzn., že se odhlásím z OSSZ, ZP, Fu jako malá organizace a raději si budu sama hrabat na malém písečku a chodit do práce.
To je snad logické, že si najdete náhradu, to přece není žádný "důkaz" o zneužívání dávek, navíc i kdyby to tak bylo, zpovídala by se dotyčná a lékař, který neschopenku vystavil. Vy toto prostě ovlivnit nemůžete. Nenechte se převálcovat, trvejte na svém a jestli mají pochybnosti, ať si to řeší s dotyčnou a jejím lékařem.
Chápu Vaše znechucení - s úřady to prostě není vždy snadné, navíc často vyžadují něco, na co nemají nárok... Bohužel tohle odrazuje spoustu lidí od podnikání a hlavně zaměstnávání dalších...
Ještě to zkuste, je škoda se nechat odradit od rozvoje svého podnikání, další zam-ec může být bezproblémový...
mějte se hezky
No já jsem jí zkušební dobu dala, ale díky svému pracovnímu vytížení a jejím slibům,že se vrátí, jsem ji prostěš prošvihla.Když jsem nachystala ukončení PP,tak bylo asi dva dny po zkušebce. No já doufám,že to tak bude s tou OSSZ,ale dalšího zamce už asi brát nebudu, ale budu upravovat svůj PP na částečný úvazek a částečně se budu sama věnovat podnikání. Děkuju za všechny odpovědi.Zvedli jste mi sebevědomí ve vztahu k OSSZ.Asi je nemám ráda.Ještě jendou díky.
Ale pokud marodila, tak jste zkušební dobu nemohla prošvihnout. Doba nemoci se do zkušební doby nezapočítává, takže např. odpracovala měsíc, potom 3 měsíce marodila a když se potom vrátí do práce, tak má ještě 2 měsíce zkušební dobu. (teda pokud jste jí dala 3 měsíce zkušební dobu). Tak teda pro příště aspoň budete vědět.
Přesně tak. Ona vlastně stále je ve zkušební době, takže byste jí klidně mohla ukončit prac. poměr třeba hned zítra. Ale už to asi nemá cenu, když už je stejně půl prosince a 31.12. jí pracovní poměr skončí. Pokud sociálka znova něco nadhodí o účelovosti, klidně zase řekněte, že účelové nic nebylo, prostě to tak vyšlo. Nemohou stejně nic udělat, ani kdyby to skutečně účelové bylo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.