Vlákno názorů k dotazu Exekuce od Renata - Re: Exekuce Jaké podklady máte na mysli? Pokud má...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 12. 2008 21:48

Renata (neregistrovaný)

Re: Exekuce
    Jaké podklady máte na mysli? Pokud má exekuce, jste jako zaměstnavatel povinna mu je srážet ze mzdy!!!!!!

• 16. 12. 2008 22:08

Líba (neregistrovaný)

Zjistí-li ten, u koho povinný nastoupil nově do práce, že byl nařízen výkon rozhodnutí srážkami z jeho mzdy, oznámí to bez odkladu soudu, který výkon nařídil.

Pokud pracujete jako mzdová, tak bych vám doporučovala si přečíst občanský soudní řád. Pokud jste zaměstnavatel, najděte si mzdovou účetní.

• 16. 12. 2008 22:19

Andrea (neregistrovaný)

Tak "dík za radu"! Já samozřejmě vím, že mohu ze mzdy srážet na základě nabytí právní moci. Mohu deponovat na základě usnesení soudu. Jenže ten dotyčný zaměstnanec se přiznal k exekuci až když jsem si od něj nechala podespat prohlášení, že exekuci nemá.... Poté mi nebyl schopen doložit konkrétní doklady,které jsou důležité pro výpočet.

• 16. 12. 2008 22:24

Renata (neregistrovaný)

Vy chcete radu a přitom píšete takovou blbost, že si necháte podepsat prohlášení, že se o to postará sám. Já pořád netuším, jaké podklady, důležité pro výpočet vlastně potřebujete. A on nemá exekuci na zápočťáku od bývalého zaměstnavatele? Co vy od něj vlastně chcete?

• 16. 12. 2008 22:39

Andrea (neregistrovaný)

On dosud nikde nepracoval. Takže zápočtový list nemá. Dodnes mi jen řekl, "mám nějaké exekuce, ale patvrzení nemám,když mi něco přišlo poštou, "TAK JSEM TO RADĚJI VYHODIL". Jsem snad kvůli tomu hloupá já????????

• 16. 12. 2008 22:47

Renata (neregistrovaný)

Já netvrdím, že vy jste hloupá. Já se vám snažím poradit, ale když toho nenapíšete víc, pak je to problém. Pokud tedy nikde nepracoval, pak to v zápočťáku opravdu mít nemůže. Ale musí vědět komu něco dluží a vy tuto informaci z něj musíte dostat, abyste alespoň věděla, kterému soudu, exekutorovi, máte napsat, že u vás nastoupil a požadovat od něj ty exekuční výměry. s někým je to opravdu těžké, nezávidím vám to, ale v žádném případě nestačí napsat nějaké prohlášení.

• 16. 12. 2008 22:51

Líba (neregistrovaný)

Omlouvám se za to, že jsem se do toho vložila. Já prostě někdy nechápu, proč si chtějí zaměstnavatelé dělat mzdy sami, když o tom nic nevědí. Přitom mnohé externí mzdové jsou ochotny zpracovat zaměstnance třeba za 200,- měsíčně. Zdá se mi, že se prostě vždycky šetří na nesprávném místě.

Samozřejmě chápu, že je dnes situace horší, protože zaměstnanec může mít pracovní poměry souběžně, nepotřebuje mít ukončený předešlý pracovní poměr a nemůže tudíž předložit zápočtový list. Ovšem vy jste si přesto správně nechala podepast prohlášení o exekucích, nějakým způsobem jste se o nich dozvěděla a nic vám tedy nebrání v tom, oslovit soud, aby vám zaslal rozhodnutí soudu o provádění srážek ze mzdy.

• 16. 12. 2008 23:49

Lu. (neregistrovaný)

>>>Tak "dík za radu"! Já samozřejmě vím, že mohu ze mzdy
    >>>srážet na základě nabytí právní moci. Mohu deponovat
    >>>na základě usnesení soudu. Jenže ten dotyčný
    >>>zaměstnanec se přiznal k exekuci až když jsem si od
    >>>něj nechala
    >>>podespat prohlášení, že exekuci nemá.... Poté mi
    >>>nebyl
    >>>schopen doložit konkrétní doklady,které jsou důležité
    >>>pro výpočet.
    >>Vy chcete radu a přitom píšete takovou blbost, že si
    >>necháte podepsat prohlášení, že se o to postará sám.
    >>Já
    >>pořád netuším, jaké podklady, důležité pro výpočet
    >>vlastně potřebujete. A on nemá exekuci na zápočťáku
    >>od
    >>bývalého zaměstnavatele? Co vy od něj vlastně chcete?
    >
    >Omlouvám se za to, že jsem se do toho vložila. Já
    >prostě někdy nechápu, proč si chtějí zaměstnavatelé dělat
    >mzdy sami, když o tom nic nevědí. Přitom mnohé externí
    >mzdové jsou ochotny zpracovat zaměstnance třeba za
    >200,- měsíčně. Zdá se mi, že se prostě vždycky šetří na
    >nesprávném místě.
    >
    >Samozřejmě chápu, že je dnes situace horší, protože
    >zaměstnanec může mít pracovní poměry souběžně,
    >nepotřebuje mít ukončený předešlý pracovní poměr a nemůže tudíž
    >předložit zápočtový list. Ovšem vy jste si přesto
    >správně nechala podepast prohlášení o exekucích, nějakým
    >způsobem jste se o nich dozvěděla a nic vám tedy
    >nebrání v tom, oslovit soud, aby vám zaslal rozhodnutí soudu
    >o provádění srážek ze mzdy.
    Jen poznámku ze své zkušnosti, jakmile nastoupí zaměstnanec a já ho přihlásím u Zdravotní pojišťovny ať má nebo nemá na zápočťáku napsané exekuce, do dvou měsíců se exekuce jen hrnou.
    >

• 19. 12. 2008 13:53

Hana (neregistrovaný)

Já paní Andreu chápu. Když ten zaměstnanec "papíry vyhodil", tak asi ani neví, od kterého soudu přišly. Tak kde si to má Andrea
    vyžádat?

• 28. 5. 2009 10:23

Zdenka (neregistrovaný)

TAHLE DISKUZE JE SICE UŽ STARŠÍ,ALE NEDALO MI TO,ABYCH NENAPADLA POSLEDNÍ NÁZOR-TÍM,ŽE SI ČLOVĚK ZAPLATÍ EXTERNĚ ZA MZDOVOU ÚČETNÍ NEMÁ VYHRÁNO-ZNÁM OSOBNÍ PŘÍPAD,KDY FIRMA VYUŽÍVÁ EXTERNĚ FIRMU NA MZDY A KATASTROFA-JÁ JAKOŽTO JINÁ ÚČETNÍ JSEM DO TOHO NAHLÉDLA A BYLA JSEM PŘEKVAPENÁ,CO KDO DOKÁŽE DĚLAT ČI NEDĚLAT-DAŇ.ZVÝHODNĚNÍ ZÁSADNĚ NEUPLATŇUJÍ MĚSÍČNĚ, OBČAS SE NA NĚJAKOU SRÁŽKU ZAPOMENE...NO DĚS BĚS

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).