Vlákno názorů k dotazu Dlouhodobá nemoc vs.invalidní důchod od Anna - Re: Dlouhodobá nemoc vs.invalidní důchod ***A to se ptáte...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 12. 2008 14:35

Anna (neregistrovaný)

Re: Dlouhodobá nemoc vs.invalidní důchod
    A to se ptáte obecně, nebo takový případ máte? Na obecnou odpověď tu není dost místa, jestli vás zajímá něco konkrétně, napište co.

• 18. 12. 2008 7:55

Zuzana (neregistrovaný)

Zajímá mě konkrétně to, co jsem napsala.
    Jak se postupuje po tom, co z ČSSZ přijde dopis, že byl zaměstnanec uznán plně invalidním. Měsíc od data doručení rozhodnutí zastavím výplatu nemocenských dávek. Až posud to chápu. Co s tím člověkem bude dál? Budu ho dál vést ve stavu nemocných, ale nebudu mu platit dávky? Prosím, poraďte.

• 18. 12. 2008 9:14

Anna (neregistrovaný)

No, lékař obvykle pracovní neschopnost ukončí - dejte mu vědět, do kdy je nárok na dávky. No a pak záleží na situaci ve firmě a na dohodě se zaměstnancem. Buď pro něj máte nějaké uplatnění - záleží na tom, zda má nějaké omezení, které by mu bránilo vykonávat dosavadní zaměstnání, nebo se s ním lze dohodnout, zda nechce pracovní poměr skončit. Kdyby nechtěl, a zaměstnavatel pro něj neměl uplatnění, eventuálně je možné mu i dát výpověď podle § 52, písm. e) - to je ale už spíš personalistický problém, já jsem mzdová účetní.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).