Vlákno názorů k dotazu Dokládání cen PHM u podnikatele od anonym - Re: Dokládání cen PHM u podnikatele Stačí doklady za...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 1. 2009 18:53

anonym (neregistrovaný)

Re: Dokládání cen PHM u podnikatele
    Stačí doklady za nákup PHM, které se dají přiřadit ke služebním jízdám (např. před jízdou 1-2 dny, ale záleží na individuálním posouzení).
    Např. natankuji 1. v měsíci plnou nádrž a pojedu 5. den v měsíci na krátkou cestu, pak použiji pro doložení ceny PHM doklad z 1. kal. dne a neměl by nastat problém.

• 16. 1. 2009 19:17

Helča (neregistrovaný)

Díky za odpověď.
    Mám od podnikatele všechny účtenky za nákup PHM, které po celý rok uskutečnil. Najezdí "služebně" opravdu hodně a není reálné, aby před každou jízdou natankoval, aby měl účtenku. Na základě účtenek pak používám ceny a průběžně mu proplácím náhrady. Na konci roku to kontroluji s vyhlášenou cenou podle pokynu MF a vždy mi vyšlo, že jsem vyplatila o něco méně, tak jsme to tak nechávali. Letos poprvé mi vyšlo, že jsem vyplatila cca o 3 tis. více. Teď nevím, jestli mám o 3 tis. náklady pro klid snížit a nebo obstojím u FÚ s účtenkami, když mám např. 4 nebo 5 (souhrnných) účtenek za měsíc. Jak by jste postupovali?

• 17. 1. 2009 11:56

anonym (neregistrovaný)

Ponechala bych to tak, jak jste spočítala podle dokladů za PHM.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).