Re: r.08-nárok na DPH na zákl.daň.dok. z
Děkuji za odpověď, ještě mě napadá,( já totiž oba doklady mám ve fakturách přijatých), co kdybych tu zálohu vyndala, tím pádem zrušila ten nárok,dala do PKV jako 314/211 (místo toho mám doklady, které jsem nedávala do úč. a tedy nenárokovala DPH), takže bych dala 343/211,DPH by ve II.kv. sedělo a ve III. bych normálně nechala tu FAP i s tím nárokem....
Peťa
Re: r.08-nárok na DPH na zákl.daň.dok. z
Zuzi, nee
mám to tak, že ve II.kvartálu mi přišel daňový doklad na zaplacenou zálohu- uplatnila jsem DPH a zaúčtovala 518/321
343/321
potom mi ve III.kvartálu přišla zúčtovací faktura, ale měli jiné logo a tak jsem přehlídla, že je to vlastně zúčt. fakt. k té záloze a zase jsem nárokovala DPH
Měla jsem 2 možnosti...
buďto podat opravný a nebo (jako to asi udělám teď, nic nepodávat a místo toho nároku ve III.kvartálu (988,-Kč) dám jiné doklady, kde mohu uplatnit DPH v té výši 988,- a to jsou doklady, které jsem nechala bokem a do účet.nedávala, proto mi bude cca sedět to DPH ve III. kv.
Peťa
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.