Re: cestovné
Být Vámi, jsem rád, že nějakou práci ještě vůbec mám...
Díky krizi jsem o práci přišel a volné místo nemohu sehnat ! Nějaké dojíždění by mne vůbec netrápilo...!!
Jinak pro posouzení Vaší situace, je opravdu důležité znění Vaší pracovní smlouvy. Vše je jinak samozřejmě řešeno v zákoníku práce.
Takže, pokud Vás například posílá zaměstnavatel na pracovní cesty, vznikají Vám různé nároky (viz.: § 109 odst. 3 zákoníku práce ), například cestovní náhrady, stravné, příp.na ubytování apod., a samozřejmě plat za přesčasy apod.
Dále Vás může na určitou dobu například zaměstnavatel přeřadit na jinou práci i na jiné pracoviště...
Je toho poměrně dost, co se musí posoudit u zaměstnavatele, zda již překročil právní rámec, či nikoliv.
Doporučuji se obrátit na Vaší odborovu organizaci, resp. jejího právníka.
Re: cestovné
Děkuji.Týká se to mého taťky.Právě, že z toho všeho dostává jen stravné. Když si to suma sumárum sečte, tak mu to dělá tolik přesčasových hodin, za které nevidí ani korunu a ani si nemůže vybrat za to náhradní volno atd.ještě je spíše komanduje, že odjeli dříve o půl hodky atd.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.