Re: Zákaz konkurence
Porušuje ustanovení ZP § 304 - musí mít k tomu předchozí souhlas zam-tele, což asi bude problém, kdyý je tam, jednatelem a působí v oboru, to si musí zam-tel rozmyslet, buď ho nevzít nebo mu dát souhlas a riskovat nekalou konkurenci. Pokud Vám to nesdělil při jednání o zaměstnání, tak bych ho vyrazil ve zk.době, protože tím může sledovat vlastní zájmy.
Moc děkuji. Ještě jsem se chtěla zeptat, zda toto někdo kontroluje a zda nám hrozí nějaký postih za to, že jsme ho zaměstnali. A pak co s ním? V původním dotazu mi "vypadla" číslovka. Přijali jsme ho v průběhu roku 2008, v květnu.Takže zkušební doba je pryč. Je možné dát mu výpověď z naší strany bez odstupného ?
>
>Moc děkuji. Ještě jsem se chtěla zeptat, zda toto
>někdo kontroluje
ne, to je ochrana zam-tele proti nekalé konkurenci zam-ců
a zda nám hrozí nějaký postih za to, že
>jsme ho zaměstnali.
NE
A pak co s ním? V původním dotazu
>mi "vypadla" číslovka. Přijali jsme ho v průběhu roku
>2008, v květnu.Takže zkušební doba je pryč. Je možné
>dát mu výpověď z naší strany bez odstupného ?
Už ne, jen z důvodů dle § 52 ZP, šlo by snad s ním věc projednat, získat jeho vyjádření, že si je vědom porušení ust. ZP, že to neuvedl zam-teli a nepožádal o souhlas při přijetí do PP, proč to neudělal a napravit buď udělením souhlasu, nebo zvážit výpověď pro porušení povinností-§ 52g, ale to by se muselo ještě promyslet a propracovat.Určitě by se mu musela dát lhůta k uvedení do právního stavu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.