Vlákno názorů k dotazu ELDP do r. 2003 od JiřinaH. - Re: ELDP do r. 2003 Nebyla povinnost uchovávatr kopie,...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 3. 2009 11:56

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: ELDP do r. 2003
    Nebyla povinnost uchovávatr kopie, takže zkontrolujte, zda jsou to originály. Ty měly být odevzdány při jedné hromadné akci najednou.Protože dřív se odevzdávaly jen při skončení pr.poměru
    ( třeba za celé roky).

• 25. 3. 2009 12:13

KatkaJ. (neregistrovaný)

Děkuju za odpověď, originály k odevzdání to asi nebudou, všude samý škrtanec :-). Chtěla jsem právě vědět, zda by originály měly být na té sociálce. Pro jistotu si tam ještě zavolám, snad mi řeknou, že je tam mají. Díky

• 26. 3. 2009 18:22

xy5

na OSSZ je nemají, protože je museli přeposlat na ČSSZ - vy byste měla najít kopii seznamu předaných ELDP (odevzdávalo se na etapy, podle roků vyplněných ELDP a také se musely odevzdat ELDP zvlášť těch zam-ců, kteří měli v nejbližší době odcházet do důchodu)
    bylo by vhodné zam-cům předat letáky z OSSZ (příp. můžete napsat informaci sama), kde se píše o informativních listech důchod.poj. - aby si o ně napsali na ČSSZ, aby měli přehled o tom, že od všech zam-telů, které kdy v životě měli, mají řádně zaevidovanou odprac. dobu (více o ILDP najdete na stránkách ČSSZ)
    pokud si nepůjdou k Vám stěžovat, že jim chybí doba práce ve vaší firmě, tak je to v pořádku, v opačném případě bude nutné (dle platných zákonů v té době) zpracovat ELDZ/ELDP

• 26. 3. 2009 19:43

Jiřka1 (neregistrovaný)

Třeba to jsou originály. Stávalo se, že mně sociálka poslala ELDP (nebo tehdy ELDZ) zpět a nějaký chybný údaj na něm škrtla, když jsem se v něčem spletla. Takže jsem to přepsala a odevzdala znovu, ale udělala to i ta tehdejší účetní? Pokud šlo o malou organizaci, tak sociálka jejich neodevzdání urgovala, ale u velkých organizací ne. Být Vámi, tak ty evidenčáky schovám a až se někdo, kdo půjde dochodu, bude po tomto chybějícím evidenčáku shánět, pak z něho údaje přepíšete. Jojo, v těch předchozích letech je pěkný binec, v Praze kolikrát nemají ani ten evidenčák, o kterém vím, že jsem ho odevzdávala a mám ho i na seznamu potvrzeném sociálkou. A to už je třeba z poloviny 90 let.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).