Re: ukončení PP ohodou a odstupné
Vždyť vám to píšu. Uzavřete dohodu o ukončení PP k zítřejšímu datu a do té dohody napíšete důvod ukončené PP jako nadbytečnost podle § 52 c. Tím ukončíte PP dohou s nárokem na odstupné, jestli mi nevěříte, hledejte v hisorii, příspěvků je tam dost.
V původním dotaze se ptá na dohodu a odstupné, že bez toho nechce zaměstnanec odejít. A protože se tazatelka domnívá, že toto nejde udělat dohodou,a následující odpověď ji v tom utvrzuje, tak nabízejí odchodné ve výši 5-ti průměrů.Já jsem vysvětlila, že toto jde. Uzavřít dohodu s nárokem na odstupné, tím ušetří přece ty dva průměry a je to bez SP a ZP.
Jenže v další odpovědi píše, že nechtějí dát klasické 3měsíční odstupné, ale nějakou částku (např. ve výši 2 měs. mezd, ¨nebo 20tis. apod.). To si musí spočítat, jaké náklady budou, když mu dají odměnu, ze které odvedou pojištění anebo 3měsíční odstupné, ze kterého se pojištění neodvádí, aby nakonec nezjistili, že to vychází nastejno.
pokud se jedná o dohodu může dojít k ukončení ihned, ale ty 3 platy by to byly bez pojištění. Pokud to uděláte podle §49, není žádný problém, odměnu můžete stanovit jakou se dohodnete jen musíte odvét to pojištění jiný problém s tímto není. Jen o opravdu v té dohodě nenazvat odstupným.
Napíšete třeba: zaměstnavatel xx a zaměstnanec yy se dohodli na skončení pr. poměru dnem tím a tím, který bude posledním dnem zaměstnání. Zaměstnavatel se zavazuje vyplatit ve mzdě za březen odměnu ve výši xx Kč. Dautm, podpisy obou stran.
Z té odměny musíte odvést všechno, takže si zkuste spočítat, jestli Vás to náhodou nevyjde nastejno, jako kdybyste mu dali klasické odstupné, záleží na výši té odměny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.