Vlákno názorů k dotazu DPČ od xy5 - Re: DPČ Já vůbec nevím, jak to chcete provést...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 3. 2009 8:39

xy5

Re: DPČ
    Já vůbec nevím, jak to chcete provést - to chcete zaplatit v jedné mzdě (za DoPČ není mzda, ale odměna) za březen 2009 odpracované hodiny od září 2008 do března 2009? Vždyť to motáte 2 roky do sebe, na DoPČ je omezený počet hodin, jak chcete udělat ELDP a vše ostatní? Pokud bych toto dostala na stůl, tak nevím, co bych s tím dělala. Snad byl někdo oprávněný ve firmě po něm převzít práci, tak snad věděl, že pracoval nebo nepracoval ihned v tom měsíci a hned odkontrolovat docházku (práci). Jsem sama zvědavá, jak by to řešili jiní.

• 27. 3. 2009 9:01

Jiřka1 (neregistrovaný)

Tak se s ním domluvte, že jste ho na DPČ vůbec oficiálně nevedli a že to předěláte tak, že na ty peníze, které mu náleží za práci na DPČ mu napíšete DPP třeba od ledna do března (max. 150 h) s tím, že ji zúčtujete do března. Od dubna mu pak napište DPČ. Anebo mu to celé napíšete na DPP až do června (záleží na tom, kolik by to celkem dělalo peněž, aby to bylo trochu odpovídající těm 150 hodinám). A tu starou DPČ zlikvidujete. Problém by ale vznikl, kdyby on počítal s tím, že základě té sjednané DPČ je pojištěn, pokud nemá jiné pojištění - protože fakticky ani u Vás pojištěn nebyl, když jste mu ani nic nezúčtovávali.

• 27. 3. 2009 9:43

Karel1 (neregistrovaný)

Ano, děkuji mnohokrát. Je to výborné řešení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).