Re: Moc prosím o radu - přehledy pro ZP
Tak já bych to nechala předělat účetní. Zaplatil za její služby a ještě to bylo blbě. A paní na FÚ zaslouží aspoň kafe, že ho upozornila. Já mám podobný případ, FÚ neupozornil 2 roky, že se poplatník okrádá.
A k dotazu - máte pravdu, do kolonky výdaje se píší výdaje dle daň. přiznání, tj. předělat. Pokud se do toho chcete pustit sama, vemte si k ruce pokyny k vyplnění a měla by jste to dát dohromady. Zaměstnání se na přehledech pro SP a ZP nikde neuvádí (pokud by tedy nedosáhl na stropy, cca 1 mil., podrobnosti opět v pokynech).
Držím palce!!
Re: Moc prosím o radu - přehledy pro ZP
Jen bych chtěla upozornit,že pokud se stal OSVČ až od dubna 2008,bude uvádět na přehledech OSSZ hlavní činnost 9 měsíců a na přehledech ZP na první straně prohlášení A bude v řádku 1-3 písm.a),B řádek 1-3 písm.b) a počet měsíců podnikání na druhé straně ř.4-6 bude také 9 měsíců.Ale to by mělo být uvedeno i v těch pokažených přehledech,vám se jen změní výpočty.Tak držím palce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.